Federer bez većih problema slomio otpor nezgodnog Beretinija!

Autor:

Sport

12.11.2019

15:34 >> 15:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarac Rodžer Federer zabeležio je prvu pobedu na završnom mastersu u Londonu, pošto je u dva seta savladao debitanta na ovom turniru Italijana Matea Beretinija 7:6, 6:3.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Italijan je odigrao odlično u prvom setu. U prvom redu služio ga je servis i uspeo je da izbori taj brejk. Međutim, Federer je zabeležio rani mini brejk i time je trasirao pobedu u taj brejku. Beretini mu je dodatno olakšao velikom greškom i dobio je taj brejk 7:2.

Pod tim utiskom Beretini je loše startovao u drugom setu i dozvolio odmah brejk. Ipak, osmi igrač sveta uspeo je da se vrati, održi servis, a kod rezultata 4:3 imao je i dve vezane brejk lopte. Federer je to spasao, a potom i još jednu, poveo 5:3 i tada je praktično prelomio meč. U poslednjem gemu je napravio još jedan brejk i zabeležio izuzetno bitnu pobedu, koja ga i dalje drži u igri za plasman u polufinale.

Da bi zauzeo jedno od prva dva mesta u Grupi Bjern Borg Federer u poslednjem kolu mora da pobedi Novaka Đokovića. Mada, možda i uspe i sa porazom, ukoliko osvoji set, a Đoković pre toga bez izgubljenog seta pobedi Tima, a da Austrijanac u poslednjem kolu izgubi od Beretinija maksimalnim rezultatom.

Veoma zanimljivo bi moglo biti ukoliko Đoković dva naredna meča slavi po 2:0, a da maksimalnu pobedu zabeleži i Beretini. Tada bi se stvorio krug između Tima, Federera i Beretinija i odlučivao bi broj osvojenih gemova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading