Novak na Završnom mastrsu: Debi pre 12 godina i dominacija u Londonu

Autor:

Sport

10.11.2019

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković je prvi put na Završnom mastersu sezone igrao pre 12 godina, a sada se nada da će osvajanjem ovog turnira uspeti da se vrati na prvo mesto ATP liste.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Posle titule u Parizu, juri titulu u Londonu

Te 2007. godine je na debiju izgubio sva tri meča, a onda je naredne godine prvi put stigao do trofeja. Tada je savladao Davidenka i Del Potra, a izgubio je od Conge, da bi bio bolji od Žila Simona u polufinalu i onda opet od Davidenka u finalu.

Otkako se Završni Masters preselio u London niko nije ni izbliza dominantan kao Novak na ovom turniru. Od 2012. do 2015. godine osvajao je titule zaredom, pobedivši tri puta Rodžera Federera i jednom Rafaela Nadala.

Potom je 2016. izgubio od Endija Marija u finalu, a prošle godine u finalu je od njega bio bolji mladi Aleks Zverev.

Podsetimo sada je Novak drugi na ATP listi i juri 640 bodova zaostatka za Rafaelom Nadalom. To će uspeti da nadoknadi ukoliko osvoji turnir, a Nadal ne dođe do finala, ili dođe do finala sa jednim porazom u grupnoj fazi.

Čak i da se Nadal povuče sa takmičenja Novaku je potrebno da uđe makar u finale.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading