Šampionski počeo, da šampionski završi! Kako je Novak stigao do Londona?

Autor:

Sport

10.11.2019

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković u 15 časova počinje svoj nastup na Završnom mastersu u Londonu, a ove godine je beležio fascinantne rezultate.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jako u nove pobede

Sve je počelo u Kataru, gde je u Dohi stigao do polufinala koje je izgubio od Roberta Bautiste Aguta. Ipak znalo se da samo tempira formu za Australijan Open koji je osvojio na impresivan način – počistivši Rafaela Nadala u tri seta u finalu.

Usledili su Indijan Vels, Majami i Monte Karlo koji su označili lagan i sporiji ritam za Novaka, koji ni na jednom od tih turnira nije uspeo da stigne do samog kraja.

Pred Rolan Garos je dominirao na šljaci pobedom na Mastersu u Madridu, te finalom Rima u kome je poražen od Nadala. Na samom Rolan Garosu je bio odličan, ali je izgubio maratonski meč polufinala protiv Dominika Tima, koji je trajao čak dva dana!

Do Vimbldona se odmorio, a onda ga osvojio u već sada epskom finalu sa Rodžerom Federerom. Švajcarac je imao dve meč lopte na ovom meču na svoj servis, ali je Nole uspeo da se vrati u meč i osvoji ga!

U Sinsinatiju je počela neverovatna serija Danila Medvedeva na tvrdim podlogama, pa je tako Rus savladao Novaka u polufinalu zahvaljujući fenomenalnom servisu. A onda je rame sprečilo našeg asa da osvoji još jedan Gren Slem. Dobro je igrao na US Openu, ali ga je rame eliminisalo iz daljeg takmičenja u četvrtom kolu.

U Japanu je lagano došao do titule, u Šangaju ga je pobedio Stefanos Cicipas, a u Parizu je suvereno došao do trona.

Šta nas čeka u Londonu?

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading