Hrvatska bez Čilića brani Dejvis kup, zamena jedan od najstarijih ATP igrača!

Autor:

Sport

07.11.2019

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teniska reprezentacija Hrvatske titulu u Dejvis kupu braniće bez Marina Čilića, koji će zbog problema sa kolenom propustiti premijerno izdanju novog formata ovog takmičenja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bez iskusnog tenisera u odbranu titule

Selektor Hrvatske Željko Krajan na raspolaganju sada ima Bornu Ćorića, Matu Pavića, Ivana Dodiga i Nikolu Mektića.

- Poslednjih godinu i po dana za mene su bili pravi izazov i fizički i mentalni. Iako sam svakodnevno provodio mnogo vremena kako bih telo održavao zdravim i sprečio povrede, ponavljajuća povreda kolena, koja me muči još od juniorskih dana, zadavala mi je sve više i više problema - napisao je Čilić na Fejsbuku.

Kako prenose "Sportske novosti" selektor Hrvatske umesto ČIlića već je pozvao 40-godišnjeg Ivu Karlovića, koji se oprostio od reprezentacije, ali već je jednom "uskočio" i to u finalu Dejvis kupa protiv Argentine 2016. kada je zbog povrede nije nastupio Borna Ćorić.

Završnica Dejvis kupa igra se u Madridu od 23. do 25. novembra, a ove godine igra se prvi put u novom turnirskom formatu. Igraće se tri meča: dva pojedinačna i jedan parova, na dva dobijena seta.

Hrvatska je u grupi sa Španijom i Rusijom, a u četvrtfinale prolaze pobednici šest grupa i dve najbolje drugoplasirane reprezentacije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading