Đoković zavidi Federeru, ali ne na Gren slem titulama!

Autor:

Sport

06.11.2019

16:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je da ćemo ga još dugo gledati u "belom" sportu i kako će težiti da nadmaši Federerovu dugovečnost.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Đoković je proteklog vikenda po peti put osvojio trofej na Mastersu u Parizu, što mu je 55. titula na velikim turnirima, po čemu je nadmašio Federera i Rafaela Nadala.

Trenutno drugi teniser sveta pred sobom ima još neke ciljeve do kraja karijere, a kada je upitan koji rekord bi voleo da ima na kraju karijere, pozavideo je Švajcarcu.

- Teško je izabrati jedan. Mislim da bih voleo dugo da igram tenis. Ne znam tačno koliko dugo, ali želim da potraje. Tako da se nadam da ćete me gledati još mnogo godina- rekao je Đoković.


Federer je najstariji osvajač Gren slema, kao i najstariji najbolji teniser sveta. Tokom karijere je osvojio rekordnih 20 titula na Gren slemovima, četiri više od Đokovića, koji je šest godina mlađi od njih.

Đokovića i Federera ćemo od nedelje gledati na završnom Mastersu sezone u Londonu, gde su smešteni u istu grupu, a sastaće se u drugom ili trećem kolu. Srpskog tenisera na startu čeka susret sa Italijanom Mateom Beretinijem, dok će Federerov rival biti Dominik Tim iz Austrije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading