Nadalov doktor jasan: Ako Rafa izađe na teren...

Autor:

Sport

05.11.2019

18:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doktor Anhel Luis Kotoro, koji brine o Rafaelu Nadalu, kaže da postoje dobre šanse da prvi teniser sveta zaigra na ATP finalu u Londonu, ali da mora da adaptira pojedine udarce.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal

Nadal je pre početka predao meč polufinala u Parizu Denisu Šapovalovu zbog problema sa trbušnim mišićem.

- Bilo je teško napraviti procenu u to vreme. Pregledi nisu naročito pouzdani odmah posle nekoliko minuta. Morali smo zato da budemo vrlo oprezni i prava je odluka bila da se povuče jer nismo znali sa čime imamo posla. Sada znamo kakva je situacija i pokušaćemo da uradimo sve terapije i da prilagodimo servis kako bi mogao da igra. Postoje povrede koje te direktno onemogućuju da igraš, ovde mogućnost postoji i ako napredak bude zadovoljavajući, postoji mogućnost da Rafa bude spreman- rekao je doktor Kotoro.

Doktor je potom objasnio da Nadalu predstoji dosta posla sa fizioterapeutom...


- Najvažniji deo jeste prilagođavanje servisa jer je ovo tip povrede koji dozvoljava da se sa osnovne linije igra potpuno normalno. Jedino gde se moraju napraviti adaptacije jesu servis i smeč. Pre tri dana nismo imali dovoljno informacija da donesemo odluku, a sada sam optimista – ako Rafa izađe na teren, biće to zato što je u mogućnosti- rekao je doktor.

Nadal bi prvi meč u Londonu trebalo da igra sa Zverevom u ponedeljak uveče, a u grupi su još Danil Medvedev i Stefanos Cicipas.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading