Novak ne odustaje od prvog mesta: Pobiću se sa Nadalom za tron!

Autor:

Sport

05.11.2019

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konačni teniski obračun je zakazan u Londonu! Novak Đoković (32), uprkos osvajanju mastersa u Parizu, predao je prvo mesto ATP liste Rafaelu Nadalu (33), za kojim sada zaostaje 640 bodova. Kako su osvojeni poeni sakupljeni prošle godine u O2 areni već skinuti, Srbin i Španac će na završnom mastersu sezone (od 10. do 17. novembra) igrati za svaki bod u traženju odgovora ko će završiti godinu na teniskom tronu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak ne odustaje od prvog mesta!

Kalkulacija je puno, ali svaka podrazumeva da Nole stigne barem do finala, s tim da ni trofej sa svim pobedama u grupi ne garantuju da će opet biti teniski broj jedan ako Rafa sa maksimalnim učinkom dođe do borbe za titulu. Matematički bi po Đokovića bilo najbolje da Nadal produži bolovanje zbog povrede trbušnog zida i ne ode u Londonu jer bi mu u tom slučaju bio dovoljan i prolaz u finale sa samo dve pobede u grupi. Međutim, Novak ne razmišlja o lakšem putu.

- Nadam da će se Rafa brzo oporaviti i biti u Londonu. Borba za prvo mesto nije ista ako on ne učestvuje na turniru, ako ne možemo da odmerimo snage u direktnom duelu. Posle pobede u Parizu nalazim se u boljoj poziciji, voleo bih da dobijem sve mečeve u Londonu. Moram da se koncentrišem. Ako uspem u tome, biće fantastično. Jedan od najvažnijih ciljeva mi je da što duže budem prvi, uz osvajanje grend slemova - istakao je Đoković.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Kako do prvog mesta

- Đoković prođe u finale sa bar dve pobede u grupi, a Nadal ne igra u Londonu

- Đoković osvoji titulu sa svim pobedama u grupi, a Nadal bude u finalu, ali sa barem jednim porazom u grupi

- Đoković osvoji titulu i sa jednim porazom u grupi, a Nadal ne stigne do finala

- Đoković izgubi u finalu sa svim pobedama u grupi, a Nadal upiše samo jednu pobedu u grupi i ne prođe u polufinale

- Đoković izgubi jednom u grupi i finalu, a Nadal ne upiše nijednu pobedu u Londonu

Nole ludovao sa "Srbikosima"

Po osvajanju petog trofeja u Parizu Novak Đoković nije pevao pesme Harisa Džinovića kao što je obećao, ali jeste pustio glas. Nole je nakrivio sombrero na glavi i proslavio sa svojim vernim navijačima "Srbikosima", koji naše tenisere iznenade svaki put u Parizu.

- Od Engleske, Grčke i Bugarske, došli smo i preko Kanade. "Mersi, bersi, Nole, gde si, gde si? Vole te Srbikosi" - zapevao je Đoković sa svojim navijačima.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading