Za nove stranice istorije: Nole održi čas tenisa nadmenom Kanađaninu i osvoji Pariz!

Autor:

Sport

03.11.2019

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliko finale mastersa u Parizu donosi nam četvrti međusobni duel najboljeg tenisera sveta, Novaka Đokovića i kanadskog igrača Denisa Šapovalova, 28. na ATP listi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Nole će danas od 14 časova igrati protiv momka kojeg je do sada pobeđivao tri puta iz tri susreta. Zanimljivo da su svi njihovi mečevi odigrani ove godine, a prvi je bio na Australijan Openu.

Tada je u Melburnu, Đoković slavio sa 3:1 u setovima. 

Zatim je usledio duel na evropskom tlu, tačnije u Rimu. Rutinska pobeda našeg asa od 2:0 u setovima. Poslednji njihov međusobni sudar videli smo u Šangaju, ponovo bez muke, Nole slavi bez izgubljenog seta.

Novak Đoković juri svoju petu titulu na mastersu u Parizu, a i sa ove četiri je rekorder na ovom turniru. Takođe, Nole je jedini igrač koji je igrao tri finala zaredom i osvojio ih (2013,2014 i 2015.)

Srbin je  igrač sa najviše pobeda u gradu svetlosti, ima ih čak 32!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Kada govorimo o Noletovom protivniku, 20-godišnji Šapovalov je do sada osvojio samo jedan trofej u karijeri i to je ATP Stolhom ove godine.

JOŠ UVEK SE PAMTI LUCIDNA IZJAVA MLADOG KANAĐANINA!

- Siguran sam da će sledeće sezone biti mnogo iznenađenja. Očigledno je da "velika trojka" i dalje tu, još igraju dobro. Ipak, pre ili kasnije, skinućemo ih sa vrha. Treba samo da budemo strpljivi- rekao je Šapovalov.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Denis Šapovalov

NOVAKOVA POBEDA ZA JOŠ STRANICA ISTORIJE U PARIZU!

Ispisaće još jednu stranicu istorije u dvorani Bersi, a Francuzi će ponovo morati da se poklone nekome sa srpskom zastavom, nakon odbojkaša koji su ovde postali prvaci Evrope. 

Za petu titulu u Parizu, nastavak pobeda protiv mladog Kanađina i još jednu recku ka potvrđivanju najboljeg u istoriji belog sporta!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading