To je taj stari Novak: Đoković posle velike borbe savladao sjajnog Dimitrova!

Autor:

Sport

02.11.2019

12:41 >> 14:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković se plasirao u finale Mastersa u Parizu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Srpski teniser je u polufinalu savladao Grigora Dimtirova sa 2:0 (7:6, 6:4). Najbolji teniser sveta odigrao je dobar meč, a nivo igru je posebno podigao posle dramatičnog prvog seta.

Đoković će u borbi za titulu igrati protiv boljeg iz duela Rafeal Nadal – Denis Šapovalov, koji na teren "Bersija" izlaze 16.30. Novak će od ponedeljka biti drugi teniser sveta, ali će u nedelju imati šansu da ode korak više u odnosu na prošlu godinu kada je poražen od Karena Hačanova.

Novak i Grigor pružili nam odličan tenis, gledali smo veoma ujednačenu igru i detalji su odlučivali u mnogim situacijama. To je slučaj bio pre svega u prvom setu u taj-brejku.

Dimitrov je imao 5:4 i inicijativu u poenu, ali je čist forhend volej izbacio u aut i tako poklonio poen najboljem igraču sveta, koji se do toga odlično branio. Đoković je potom dobio naredna dva poena i rezultatom 7:5 u 13. gemu dolazi do vođstva od 1-0.

Na startu drugog seta nismo gledali ništa drugačiju igru. Brejk prilika nije bilo, teniseri su bili sigurni na svojim servisima, međutim takva je situacija bila do petog gema. Bugarinu je malo popustila koncentracija, Nole je došao do prvih brejk lopti i, što je najvažnije, iskoristio ih je. Srpski teniser potom potvrđuje brejk i dolazi do 4:2. Dimitrov nije uspeo da se vrati i Đoković zasluženo prolazi u finale.

Tok meča mogli ste da pratite uživo na našem sajtu.

ĐOKOVIĆ - DIMITROV 2:0 (7:6, 6:4)

II SET

6:4 - Kraj meča i pobeda Novaka Đokovića. Ovo je bio četvrti gem u nizu u kojem je igrač na servisu završio gem bez izgubljenog poena. Bravo Nole!

5:4 - Dimitrov se ne predaje, drugi gem u nizu osvaja bez izgubljenog poena na svoj servis.

5:3 - Surovi Novak nastavlja dominaciju prilikom svog servisa. Ponovo nije izgubio nijedan poen, sad mu fali još samo gem da ode u finale Pariza.

4:3 - Uspeva Dimitrov da osvoji gem, i to bez izgubljenog poena.

4:2 - Još jedan lagan gem za Novaka, ovog puta dopustio je svega jedan poen Dimitrovu. Đoković na dva gema od trijumfa.

3:2 - Konačno prvi brejk na meču. Đoković je odigrao najbolji gem na servis Bugarina, ubrzo je stigao do dve brejk šanse, prvo nije, ali drugu jeste iskoristio i tako napravio ogroman korak ka plasmanu u finale-

2:2 - Novak uzvraća i bez problema osvaja svoj drugi gem u ovom setu. I dalje bez brejk šanse na meču.

1:2 - Sa nulom Dimitrov osvaja treći gem drugog seta. 

1:1 - Uspeo je Novak da izjednači, iako je Dimitrov ozbiljno pretio. Odigrano je u ovom gemu nekoliko spektakularnih poena.

0:1 - Dimitrov po prvi put vodi na ovom meču. Bez problema je Bugarin osvojio uvodni gem drugog seta.

I SET

7;6 - Novak osvaja prvi set, pošto je u taj-brejku bio bolji rezultatom 7:5 Kao i tokom većeg dela meča veliku borbu videli smo i u odlučujućem gemu prvog seta. Prvo je Novak stekao mini-brejk prednost, pa mu je Dimitrov uzvratio i poveo sa 5:3. Ipak, Novak je u odsudnim trenucima podigao nivo igre i sa sjajna četiri poena u nizu stigao do osvajanja prvog seta-

6:6 - Uzvratio je Dimitrov istom merom. Taj-brejk u Parizu.

6:5 - Novak je sjajno odservirao u ovom gemu, Bugarin ponovo nije imao ni priliku da zapreti, pa će po drugi put servirati za opstanak u setu.

5:5 - Ništa se ne menja u Parizu. Sad Dimitrov osvaja svoj servis gem bez većih problema. Set se nastavlja.

5:4 - Izgubio je Novak ponovo dva poena, ali je ovog puta lakše osvojio svoj servis gem nego onaj prošli. U narednom gemu Dimitrov servira za opstanak u prvom setu.

4:4 - Sada je i Novak pripretio. Takođe je poveo sa 15:30. Ipak, kao što je on u prošlom gemu, tako je Dimitrov sada odigrao nekoliko dobrih poena i stigao do izjednačenja.

4:3 - Prvi malo teži gem za Novaka. Vodio je Dimitrov sa 15:30, ali je uspeo Đoković sa nekoliko sjajnih poena da se izvuče i osvoji novi gem.

3:3 - Sada i Dimitrov uzvraća istom merom i ubedljivo osvaja novi gem na svoj servis. Bez brejka u Parizu.

3:2 - Novak sjajno servira na startu meča i osvaja treći gem.

2:2 - Ponovo je Dimitrov izgubio prvi poen, ali je još jednom uspeo da preokrene i osvoji gem.

2:1 - Sjajan gem za Đokovića. Novak je Dimitrova ovog puta ostavio bez poena i lako prešao u novo vođstvo-

1:1 - Dimitrov je izgubio prvi poen, ali je onda bez problema vezao četiri i stigao do izjednačenja.

1:0 - Nole osvaja prvi gem u meču. Poveo je Đoković sa 40:0, ali je onda dopustio dva poena Dimitrovu. Ipak, treću gem loptu je iskoristio da stekne početno vođstvo.

Uvod u meč

13:55 - Ovi teniseri će igrati na Završnom turniru u Londonu.

 

13:46 - Biće ovo deveti okršaj dvojice tenisera.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading