Šapovalov uništio Monfisa i poslao Beretinija u London!

Autor:

Sport

01.11.2019

20:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan pobednik, a dvojica slavljenika! Italijan Mateo Beretini je proslavio pobedu Denisa Šapovalova nad Gaelom Monfisom jednako burno kao mladi kanadski teniser. Reklo bi se da su obojica iz ovog meča izašli kao pobednici.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Denis Šapovalov

Šapovalov je razbio Monfisa u Bersiju sa 6:2, 6:2 i plasirao se u polufinale mastersa. Međutim, poraz Monfisa označio je i da je završena borba za osmo, poslednje mesto koje vodi na završni masters u Londonu.

Poslednja dvojica kandidata bili su upravo tamnoputi Francuz i Italijan Beretini.

Da je Monfis pobedio Šapovalova danas, on bi išao u London. Pošto je izgubio, poslednja rezervacija pripala je Beretiniju, koji će nastupom na završnom mastersu upotpuniti najbolju sezonu u karijeri.

Očekivalo se mnogo više borbe u duelu Šapovalova i Monfisa, ali meč je bio prava teniska „viktorija“. Prvi set je trajao samo 28 minuta i Kanađanin ga je dobio uz dva osvojena brejka.

Ništa bolju igru Francuz nije prikazao ni u drugom delu meča. Izgubio je prva dva svoja servis gema i Šapovalov je poveo 4:0, a to je bila prednost koja se ne ispušta.

Mladi kanadski teniser će se za mesto u finalu boriti sa boljim iz poslednjeg četvrtfinalnog duela, koji čine Rafael Nadal i Žo-Vilfred Conga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading