Noletovi poslednji dani na vrhu

Autor: Radovan V. BIBIĆ

Sport

28.10.2019

09:10

Novak Đoković (32) ušao je u poslednju sedmicu na vrhu ATP liste, ukupno 274. Naime, srpskom asu će u ponedeljak 4. novembra istovremeno biti skinuto 600 bodova osvojenih prošle godine na mastersu u Parizu (finale) i 1.000 bodova sa završnog mastersa sezone u Londonu (finale sa tri pobede u grupi), a kako Rafael Nadal zaostaje 320 bodova i ne brani ništa jer nije igrao 2018. zbog povrede, Španac će opet zasesti na tron bez obzira na to šta obojica urade u Gradu svetlosti ove sedmice.

Tanjug/AP
Novak Đoković

Teoretski, ako Nole sada osvoji titulu, a Rafa mu bude protivnik u finalu, razlika posle Pariza biće 880 bodova. Svaki drugačiji ishod otvara nova vrata kalkulacija sa kakvom razlikom će se otići na završni masters u Londonu. U slučaju da Španac tamo podbaci (nikad ga nije osvojio), a Đoković podigne šesti pehar, Srbin bi ipak mogao da godinu završi kao broj jedan.

Međutim, sve najpre zavisi od toga šta će Novak uraditi u Parizu. Za početak u drugom kolu čeka boljeg iz duela Dušana Lajovića i Rišara Gaskea, a dalje su mu potencijalni rivali Švarcman, Cicipas i Medvedev u polufinalu.

Komentari (0)

Loading