Do poslednje kapi krvi: Nole protiv Rafe, surova i velika bitka je počela!

Autor:

Sport

18.10.2019

15:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi teniser sveta Novak Đoković dominira svetskim tenisom poslednjih deset godina.

RepublikaFoto: Ap photo
Rafael Nadal i Novak Đoković

Ne kažemo to jer je naš, jednostavno, teren je jedino merilo, a tamo je Đoković neprikosnoven.  

Od 2008. godine Novak Đoković je pet puta završio sezonu na prvom mestu, videćemo da li će i ove. Vodiće žestoku bitku za najvećim rivalom Rafaelom Nadalom. Španac je u četiri navrata bio prvi na kraju godine, jednom Rodžer Federer i Endi Marej. 

Drugi teniser sveta ima veće šanse da godinu završi na prvoj poziciji, ali još nije jasno da li se potpuno oporavio od povrede, što bi mogla da bude šansa za našeg asa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković i Rafael Nadal na Australijan openu

Još jedna činjenica koja ide u prilog dominaciji našeg asa jeste broj nedelja provedenih na prvom mestu od 2010. godine. Nole je bio na tronu 273 nedelje, 150 Nadal, 48 Federer, a 41 nedelju je prvi na svetu bio Marej.

Što se tiče ukupnog broja nedelja provedenih na prvoj poziciji Nole je treći  u istoriji sa 273 nedelje, dok je Španac 196 nedelja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković I Rafael Nadal

Đoković može da se izjednači sa rekorderom Samprasom kao šestostruki vlasnik trona na kraju godine, a Rafa može da se izjednači sa Novakom i Federerom, koji su do sada pet puta bili prvi na kraju sezone.

Što se tiče učinka dva asa tokom ove sezone - Rafa je osvojio Rolan Garos, Ju Es open, masters u Kanadi i Rimu, a ukupno je osvojio 9.225 bodova. Do kraja godine ne brani ni poen.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal i Novak Đoković

Đoković je uzeo dva grend slema Australijan open i Vimbldon, masters u Madridu i turnir iz kategorije 500 u Tokiju. Osvojio je 9.545 pona, a do kraja godine brani 1.600 bodova. 

Jedan i drugi će do kraja najverovatnije igrati masters u Parizu i završni masters u Londonu. U Parizu trofej donosi i 1.000 bodova, a u Londonu 1.500.  

Možete biti samo jedan - Novak ili Rafa!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading