Amerikanac ne veruje u Novaka!

Autor:

Sport

17.10.2019

15:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković i Rafael Nadal boriće se za prvo mesto na kraju 2019. godine, a kako trenutno stvari stoje, Španac ima veće šanse da prezimi na tronu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Đoković je, kao i Federer, pet puta godinu završavao na mestu broj jedan i ako uspe ove godine, izjednačiće rekord Pita Samprasa. 

Gilbert je do pre desetak dana verovao da će Novak biti broj 1 u januaru. 

- Kada je Đoković osvojio Tokio, rekao sam da će osvojiti i Šangaj i u tom slučaju bi bio na samo 500 bodova zaostatka u trci sa Nadalom, što bi bila velika prednost za njega. Međutim, u Kini je ispao u četvrtfinalu i sada ima 1.280 bodova manje od Rafe, pa su Nadalove šanse veće da bude prvi na kraju sezone - rekao je Gilbert, koji je stručni komentator za ESPN.

Amerikanac kaže da Nadala u stvari ne zanima da li će biti broj 1, što je Španac već nekoliko puta i ponovio tokom sezone.

- Nadal ne menja svoj raspored turnira, niti juri poene, niti mislim da sada razmišlja o broju 1. Mrzi kada ljudi pričaju o tome šta bi mogao da osvoji, to mu ne prija. Đoković je drugačije što se toga tiče, posebno kada se priča o rekordima.

Finiš sezone će svakako biti zanimljiv. Đoković može da se izjednači sa rekorderom Samprasom kao šestostruki vlasnik trona na kraju godine, a Rafa može da se izjednači sa Novakom i Federerom, koji su do sada pet puta bili prvi na kraju sezone.

- Mislim da bi ovo drugo bilo prikladnije, jer kada pogledate šta su sve njih trojica osvojila do sada, pa kada bi se izjednačili i po ovom parametru, to bi bilo ludo - ocenio je Gilbert.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading