Nadal sve bliže Ðokoviću, Novakova jubilarna 50. nedelja na vrhu

Autor:

Sport

14.10.2019

07:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi teniser sveta Novak Ðoković od danas zvanično ima samo 320 bodova prednosti u odnosu na Rafaela Nadala na vrhu ATP liste.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
I dalje vlada

Ðoković je eliminacijom od Grka Stefanosa Cicipasa u četvrtfinalu Mastersa u Šangaju, gde je branio trofej, izgubio 820 bodova i tako "istopio" veliku razliku dvojice najboljih tenisera.

Do smene na samom vrhu doći će najkasnije do 4. novembra kada se Novak oduzmu poeni iz prošlogodišnjeg finala sa Završnog mastersa u Londonu, na kome Nadal nije nastupio.

Novaku je ovo 273. nedelja na vrhu ATP liste, a 50. zaredom, što znači da že do 4. novembra uspeti da kompletira celu godinu na prvom mestu ATP liste.

Iza vodećeg tandema redom slede Rodžer Federer, pobednik u Šangaju Danil Medvedev, Dominik Tim, Aleksander Zverev, Cicipas...

Od ostalih srpskih tenisera, Dušan Lajović je zabeležio novi pad i sada je 32. na svetu, Laslo Ðere je ostao 39, Miomir Kecmanović je napredovao za jedno mesto na 49, dok je Filip Krajinović zadržao 60.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading