Favoriti po planu do trećeg kola Šangaja: Federer "pod ručnom", Medvedev sa pola snage!

Autor:

Sport

08.10.2019

13:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rodžer Federer plasirao se u treće kolo Masters turnira u Šangaju, pošto je savladao Alberta Ramosa 6:2, 7:6 (7-5).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

U svom prvom zvaničnom meču od eliminacije na US Openu od Grigora Dimitrova (igrao je posle Lejver kup), Švajcarac jeste delovao malo “zarđalo“, što je i očekivano, ali je bez većih problema dobio levorukog Španca.

Ramos je pre četiri godine dobio Federera baš u Šangaju, sada se u prvom setu držao do 2:2, a onda je Rodžer preuzeo kontrolu – na svoj servis ukupno je u setu izgubio samo dva poena, i uz dva brejka je lako poveo.

Nije blistao Federer, nije ni Ramos, tu i tamo bi se dogodio neki lep udarac, prevashodno Rodžer na mreži, ali brejk šansi nije bilo.

Ušlo se u taj brejk, Federera bekhend nije služio, Španac je poveo sa 4-1, ali se potom stegao i do kraja je osvojio samo jedan poen – na prvoj meč lopti Rodžer je pogodio insajd in forhend na liniju i rutinski okončao poen na mreži.

Federera u trećoj rundi čeka bolji iz duela Davida Gofana i Mihaila Kukuškina.

 

U poslednjem meču dana na najvećem stadionu u Šangaju Danil Medvedev nastavlja sa fantastičnim igrama, ovoga puta pao je Kameron Nori sa 6:3, 6:1. Ukupno je devet poena Rus izgubio u gemovima na svoj servis, a u trećoj rundi čeka ga Vašek Pospišil, koji je bio bolji od Žoaa Souse iz Portugala sa 6:3, 7:5.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading