ATP lista: Nek se spremi Sampras, Nole 272.

Autor:

Sport

07.10.2019

08:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Novak Đoković i 272. nedelju u karijeri provešće na prvom mestu ATP liste.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Novi početak nedelje, novi krug na brojčaniku Novaka Đokovića. Najbolji teniser sveta počeo je danas svoju 272. sedmicu na tronu i sve je bliži stizanju i prestizanju svog dečačkog idola Pita Samprasa.

Amerikanac je bio 14 nedelja na prvom mestu više od Đokovića, ali je izvesno da je pitanje vremena kada će Novak dohvatiti taj rezultat i nadmašiti ga. A, onda krenuti u poteru za Rodžerom Federerom, koji je rekorder sa 310 nedelja na vrhu.

Promena među Top 10 nije bilo. Na trećem mestu je ostao Rodžer Federer (7.130), a slede Danil Medvedev (4.965) i Dominik Tim (4.915).

Iza njih su Aleksandar Zverev, Stefanos Cicipas, Kei Nišikori, Karen Hačanov i Roberto Bautista Agut.

Kada je reč o ostalim srpskim teniserima, Dušan Lajović je nazadovao dve pozicije i sada je 31. Laslo Đere je za toliko napredovao pa je na novoj listi 39. Miomir Kecmanović je 50, dok je posle pada za 11 pozicija Filip Krajinović 60.

Najbolje rangirani hrvatski teniser je Borna Ćorić, koji zauzima 15. mesto. Marin Čilić se popravio za pet pozicija i od ponedeljka je 25.

Slovenac Aljaž Bedene je ostao 73, a Bosanac Damir Džumhur 93.

Najbolji teniseri sveta ove nedelje takmičiće se na Mastersu u Šangaju, ali bez jednog velikog imena, Rafaela Nadala koji je od turnira odustao zbog povrede šake.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading