VAŽNO: Rafa odustao, evo šta je Novaku potrebno da bi ostao broj 1!

Autor:

Sport

04.10.2019

17:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rafael Nadal će drugu godinu zaredom odsustvovati sa ATP mastersa u Šangaju zbog povrede zgloba.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bez nastupa u Kini

Svetski broj 2 ni prethodne godine nije nastupio na ovom turniru, kao ni generalno na bilo kom takmičenju u poslednja dva meseca sezone.

- Veoma sam tužan što moram da objavim da neću moći da igram  Šangaju ove godine. Ovo je druga godina zaredom dane igram, a u Kini imam sjajne navijače. Turnir je sjajan i grad je jedan od najposebnijih na svetu – stoji u zvaničnoj objavi španskog tenisera.

Ovo znači da će Novak Đoković uz dve ili tri pobede moći da ostane svetski broj 1 bar do kraja ovog meseca.

On trenutno igra u Tokiju gde se plasirao u polufinale i sa do sada osvojenim bodovima je stigao do 10.045 bodova na ATP listi. Ovo znači da Novak ima nešto više od 800 bodova plusa u odnosu na Španca, a brani 1.000 bodova u Šangaju.

Da bi ostao prvi na ATP listi Novaku je potrebno da osvoji turnir u Tokiju. Ukoliko to i ne uspe dve ili tri pobede u Šangaju ga ostavljaju na prvom mestu ATP liste do mastersa u Parizu.

U ATP trci Nadal trenutno ima 1780 bodova više od srpskog tenisera, a ova prednost bi mogla da se istopi na manje od 1.000 bodova posle Šangaja, što znači da bi Novak ukoliko bude bio bolji od Nadala u Parizu i na završnom Mastersu mogao bi ipak da na kraju godine bude najbolji na svetu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading