Novak: U Tokiju se pripremam za OI, rame mi je dobro

Autor:

Sport

30.09.2019

16:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković startuje na ATP turniru u Tokiju, a pre toga je govorio o oporavku od povrede.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nadamo se da je rame dobro

- Bio je to težak trenutak za mene, da moram da se povučem sa jednog od najvažnijih turnira u sezoni, ali tako je kako je, morao sam da se izborim sa time. Sledeći korak bio je da procenim povredu i da vidim kako možemo da napravimo plan pomoću kojeg bi oporavak bio takav da se što pre vratim na teren - izjavio je Đoković.

Najbolji svetski teniser je izgubio meč dubla sa Filipom Krajinovićem, a prvi meč će odigrati sa Aleksejem Popirinom iz Australije.

- Na neki način je prijatno iznenađenje što mogu da igram ovde, to nije delovalo realno posle prve procene. Ipak, igrao sam dubl i rame je bilo kako treba, pre toga sam nedelju dana trenirao, igrao sam i setove. Sve je dobro, zadovoljan sam time kako se osećam, motivisan sam da ovde igram prvi put - jasan je Novak.

On je istakao da veoma ceni japansku kulturu, te da mu je drago što može da se upozna sa ovom zemljom.

- Jako je lepo posetiti Japan po prvi put, zapravo sam bio jedno pre pet godina, ali vrlo kratko, jedan dan, i nisam imao priliku da se upoznam sa japanskom kulturom koju jako cenim. Nadam se da ću imati dobru i uspešnu nedelju, nadam se da ću odigrati što više mečeva, a razmišljam i godinu dana unapred jer će se na istim terenima odigravati i Olimpijske igre koje me jako raduju - ističe prvi teniser planete.

Novak je govorio i o procesu oporavka od povrede.

- Važno je da se u procesu oporavka od povrede sportista okruži stručnjacima, ali i ljudima koji će mu pomoći da kroz sve prođe mentalno i emotivno. Mislim da su fizičke povrede manifestacija onoga što se dešava emotivno, gledam to holistički. Ovo nije bila moja prva povreda, imao sam to iskustvo, pogotovo ono sa laktom, i to mi je pomoglo u ovom procesu rehabilitacije koji i dalje traje. Jesam na terenu, ali postoje neke stvari oko kojih moram da budem pažljiv, da ojačam određene mišiće… Da zalečim povredu dakle, ali i da sprečim da se takvi problemi ponovo reši - zaključio je srpski teniser.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading