Iskusni teniser iznerviran: Kako da osvojim grend slem, kad moram da igram protiv Đokovića!?

Autor:

Sport

26.09.2019

07:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski teniser Rišar Gaske (33) tvrdi da u poslednjih 15 godina nijedan teniser nije mogao da osvoji ništa zbog apsolutne dominacije velike trojke (Đoković, Federer i Nadal).

Novak Đoković

- Rivali su nam bili trojica tenisera koji su najveći u istoriji. Ne volim to da govorim, ali niko nikada nije bio bolji od njih. A oni su u istoj eri. Svaki put kada bih došao do polufinala Slema, igrao bih sa njima (Vimbldon 2007 – Federer, US open 2013 – Nadal, Vimbldon 2015 – Đoković) - rekao je Gaske.

Francuz dodaje da na velikim turnirima nikada nije imao lak žreb, te da je zbog toga nije bilo moguća da prigrabi grend slem pehar.

On još naglašava da nije stvar u  psihi, nego da je kvalitet igre ova tri igrača dosta iznad sposobnosti ostalih tenisera.

- Tehnički je Federer najjači, ali i Đoković. Nije stvar u mentalnom aspektu, već u tome što oni nemaju slabosti, a moja slabost je servis. Telo, um, sve je povezano. Oni su na visokom nivou od januara do novembra, nema pauze, a npr. sa Agasijem i Samprasom mogli su se na šljaci očekivati nešto slabiji rezultati - zaključio je iskusni teniser.

Gaske je trenutno 33. igrač sveta, najbolji plasman je ostvario 2007. godine, kada se nalazio na sedmom mestu. U karijeri je osvojio 15 titula, a još 16 puta je bio neuspešan u finalima ATP takmičenja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković i Rišar Gaske

On se u maju 2009. godine našao u centru skandala, kada su u njegovom uzorku urina pronađeni tragovi kokaina. ATP ga je suspendovao na dve godine, a on se branio da je droga u njegov organizam došla preko poljupca. Nekoliko meseci kasnije, njegova kazna je ukinuta, što je Francuza vratilo na teniski teren.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading