Federer: Nije nemoguće da igram i posle 40.

Autor:

Sport

14.09.2019

10:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni švajcarski teniser Rodžer Federer istakao je da ne planira skoro da završi karijeru, a istakao je da je moguće da će igrati i posle 40. godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nema nameru da stane

- To apsolutno nije nemoguće-, rekao je Federer.

Istakao je da mu se sa godinama menjaju planovi, te da pre nekoliko godina nije mislio da će ovoliko dugo trajati na vrhunskom nivou.

- Pre nekoliko godina ne bih mislio da je moguće, ali ako se osećate spremno kao ja sada, mislite da možete da igrate zauvek.

On je trenutno treći teniser sveta, a najveći uspeh ove sezone mu je finale Vimbdldona koje je na spektakularan način izgubio od Novaka Đokovića, Ističe da još uvek ima motivaciju da igra tenis.

- Mislim da je to u ovom dobu ključno. Da nema motivacije ne bih ni pipnuo reket. Tokom karijere sigurno je da se prolazi kroz trenutke kada ne mislite da želite da toliko putujete, da ste propustili neke bitne stvari u životu... Ali, uvek pokušate da ostanete pozitivni - ističe 38-godišnji Federer.

Na kraju je naglasio da je potrebno i da imate uspeha, jer jednostavna ljubav prema tenisu nije dovoljna za ovako dugačku karijeru.

- Potrebno je i da pobeđujete. Samo govoriti 'ja volim tenis i da me razbijaju svaki dan' nije dobra stvar, potreban je uspeh. To sam, doduše, imao tokom karijere, što je bilo od pomoći - jasan je Rodžer.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading