Pre godinu dana ispala od Olge, a sad u finalu!

Autor:

Sport

07.09.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako se negde dodeljuje titula za podvig godine u sportu, to priznanje bi već trebalo da dobije Kanađanka rumunskog porekla Bjanka Andresku (19).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kanađanka je senzacija ovog US Opena

Ova tinejdžerka je pre godinu dana eliminasana na US openu u prvom kolu od naše Olge Danilović, a godinu dana kasnije boriće se na istom mestu za titulu i najvažniji pehar u karijeri. Mesto u finalu, gde će je čekati jedna od najboljih teniserki svih vremena Serena Vilijams, Andresku je zaslužila posle teškog trijumfa nad Belindom Benčić iz Švajcarske (7:6,7:5).

Posebno je impresivan način na koji je Bjanka došla do drugog seta s obzirom na to da je Benčićeva imala prednost od 5:2 u gemovima. Kanađanka je potom vezala pet gemova i zbrisala rivalku s terena. Posle meča je poručila da ni sama ne veruje da je u godinu dana uspela da prevali put o kom mnoge teniserke mogu samo da sanjaju.

Andresku: Da mi je neko pre godinu dana rekao da ću igrati finale US opena, rekla bih mu da je lud

- Da mi je neko pre godinu dana rekao da ću sada igrati finale US opena rekla bih mu da je lud. Ovo je nerealno. Ovo je ludo - izjavila je Bjanka Andresku.

Još luđa činjenica - Kanađanka se rodila svega devet meseci nakon što je Serena Vilijams 1999. osvojila prvu grend slem titulu na US openu!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading