Napadi na Noleta su za zatvor!

Autor:

Sport

04.09.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da su navijači ometali Rodžera Federera kao Novaka u Njujorku, odmah bi bili uhapšeni, stoji u komentaru US opena u uglednom listu

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak se našao na udaru publike

Čudo neviđeno se desilo - Amerikanci brane Novaka Đokovića (32) od sebe samih! Bezobrazna njujorška publika kao po komandi je izviždala najboljeg tenisera sveta kada je predao meč četvrtog kola US opena Stanu Vavrinki, a onda se na njih u komentaru obrušio ugledni list Vašington post.

3 od 16 grend slem titula Nole osvojio u Njujorku

Koliko je potez većine navijača na "Artur Eš" stadionu bio prljav, autor teksta Čak Kalpeper je dočarao opisom šta bi se desilo da su se tako poneli prema Rodžeru Federeru.

- Federerovi ometači verovatno su se i pojavljivali tu i tamo, ali niko ne može da ih se seti. Možda zato što bi odmah bili uhapšeni i odvučeni u zatvor. Ðoković je i na treningu imao čoveka koji ga je ometao dobacivanjima. Na mečevima su takve osobe padale u delirijum kada je on pravio dvostruke servis-greške. Zato Novak mora da je najpotcenjeniji veliki sportista na planeti Zemlji - slikovito je opisao Kalpeper, a onda se u istom stilu osvrnuo i na nedavno finale Vimbldona, kada je ceo centralni teren bio protiv Noleta, novog šampiona, a u korist Švajcarca:

- Na mečevima Federera, Zemljinog omiljenog tenisera, navijači vide nekog kmeta koji se isprsio sa druge strane mreže kao neprijatnost koja treba da se izbaci odatle da bi veličanstvenost Federerove igre i dalje opstajala. A Zemlja bi trebalo da bude bolja, ali Zemlja ume da bude tako pogrešna u svojim procenama. Zato je Đoković izmislio caku za one koji nisu zadovoljni njime. On prevede te povike, pa kad publika viče "Rodžer", on čuje ""Novak" - stoji u tekstu Vašington posta.

Nadal: Novak nije zaslužio zvižduke

Osim Vašington posta, najbolji teniser sveta dobio je još jednog saveznika koji ga je ranije žestoko napadao - Rafaela Nadala.

- Zaista verujem da Novak nije zaslužio onakvo ponašanje publike i zvužduke. Ako je prekinuo meč, to je bilo zbog toga što više nikako nije mogao da ga nastavi. Njemu je bilo teže nego bilo kome na stadionu. Propustio je priliku da osvojio novi grend slem, i to na njegovoj omiljenoj podlozi. Stigao je ovde posle titule na Vimbldonu, stvarno je imao dobru priliku - istakao je Španac, koji će u četvrtfinalu igrati protiv Argentinca Dijega Švarcmana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading