Brutalni Novak: Furiozno do duela sa Vavrinkom

Autor:

Sport

31.08.2019

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković je u osmini finala Ju Es opena pošto je u tri seta savladao Denisa Kudlu rezultatom 6:3, 6:4, 6:2 posle 125 minuta igre.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Naredni meč Novak Đoković igra protiv Stena Vavrinke. Biće to njihov 25. duel, Srbin ima 19 pobeda, ali poslednji njihov meč dobio je Švajcarac upravo u Njujorku i to u finalu 2016.

Brinulo je stanje Novakovog ramena pre ovog meča jer se mučio u prethodnom kolu. Ali prvi teniser sveta je delovao sjajno na terenu, kao da je povreda prošlosti.  Na terenu je ostao svega dva sata, nije protivniku dozvolio nijedan brejk, a spasao je sedam brejk lopti. Bio je veoma siguran Novak na terenu, nije dozvolio iznenađenje a najbolji je bio kada je bilo najpotrebnije. 

U prvom setu Novaku je bio dovoljan jedan brejk špa da završi posao i povede sa 1:0 u meču. U drugom je Kudla pružio jači otpor. Međutim ni to nije vredelo. Srbin je nakon dve prokockane brejk lopte oduzeo servis rivalu u petom gemu, poveo 3:2, a potom na svoj servis iskoristio drugu set loptu. 

Meč je završio u tri seta prvi teniser sveta. Poveo je 2:0 u trećoj runid, mada je bio na velikom testu. Kudla je pokušao da uzvrati ipak prokockao je dve brejk lopte u drugom gemu, pa još jednu u šestom a Novak je to kaznao. Još jednom rivalu oduzeo servis i realizovao prvu meč loptu posle dva sata i pet minuta igre.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading