Antologijski početak US Opena za dame: Meč turnira već u prvom kolu!

Autor:

Sport

22.08.2019

17:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zanimljiv žreb za ženski turnir na US openu. Već u prvom kolu čeka nas pravi teniski blokbaster: Serena Vilijams udariće na Mariju Šarapovu! Amerikanka i Ruskinja odigrale su mnogo velikih mečeva i u poslednjih desetak godina čine krem de la krem svetskog tenisa. Njih dve će se na startu Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država sastati po 23. put. Serena do sada ima čak 19 pobeda, od kojih je 18 ostvarila u nizu?! Ne računajući onu predaju bez borbe prošle godine na Rolan Garosu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Marija Šarapova - Serena Vilijams

Poslednji put igrale su pre tri godine u Australiji i tada je bilo 6:4, 6:1 za Amerikanku. Zanimljivo da Šarapova za trijumf u ovom blokbasteru ne zna od 2004! Iliti punih 15 godina?! 

Kada su u pitanju naše predstavnice one se nisu baš dobro provele na žrebu. Ivana Jorović za protivnicu u prvom kolu ima Poljakinju Igu Švjontek, kojoj se predviđa velika karijera. Trenutno je 49. na svetu. Druga najbolje rangirana srpska igračica Aleksandra Krunić imaće još teži zadatak, pošto ide na Jelenu Ostapenko, a u slučaju da prođe kasnije će joj se isprečiti Sloun Stivens.

Branilac titule Naomi Osaka, senzacionalna pobednica u prošlogodišnjem finalu protiv Serene Vilijams, igraće protiv mlade Ruskinje Ane Blinkove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading