Ivanišević pred ulaskom u Kuću slavnih!

Autor:

Sport

21.08.2019

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni hrvatski teniser Goran Ivanišević predvodi listu četvoro kandidata koji su nominovani za ulazak u Međunarodnu tenisku kuću slavnih.

Goran Ivanišević

Pored Ivaniševića, za istu čast će se boriti i legendarna španska teniserka Končita Martines, dvostruki osvajač Rolan Garosa Serđi Brugera i specijalista za dublove Jonas Blorkman.

Ivanišević je tokom karijere poznat po svom servis-volej stilu igre, a najveći uspeh karijere mu je trijumf na Vimbldonu 2001. godine. Pred najveći turnir na svetu proslavljeni hrvatski teniser je bio 125. na svetu i dobio je specijalnu pozivnicu za ućešće na njemu, koju je i te kako iskoristio. Na putu do finala je eliminisao trojicu igrača koji su do tada bili prvi na svetu, a u borbi za titulu je u epskom meču u pet setova savladao Australijanca Patrika Raftera.

Do danas, Ivanišević je najlošije rangirani teniser koji je osvojio titulu na Vimbldonu, a jedini je koji je stigao do trofeja na nekom Gren slemu sa specijalnom pozivnicom. Među njegovim uspesima su i bronze u singlu i dublu na Olimpijskim igrama u Barseloni 1992. godine. 


Otkako je završio karijeru Ivanišević se okrenuo trenerskom poslu i sarađivao je sa Marinom Čilićem, Tomašom Berdihom i Milošem Raonićem, a od Vimbldona radi sa Novakom Đokovićem.
Martinesova je tokom karijere došla do drugog mesta na svetu, osvojila je 33 titule u singlu, među kojima je ona na Vimbldonu 1994. godine, kada je pobedila Martinu Navratilovu u finalu.

Špankinja je došla i do 33 titule u dublu, u istoj konkurenciji ima i tri olimpijske medalje, a takođe je svoj tim predvodila do pet titula u Fed kupu.

Brugera je bio najbolji na Rolan Garosu 1993. i 1994. godine, a u prvom finalu na pariskoj šljaci je izveo veliki preokret, pošto je Džim Kurijer vodio 2:0 u petom setu. Bjorkman ima titule sa sva četiri Gren slema u dublu, a na najvećim turnirima na svetu je osvojio ukupno devet titula.

Ko će ući u Kuću slavnih naredne godine biće objavljeno u januaru, a ceremonija je zakazana za 19. jul u Njuportu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading