VILANDER PROMENIO PLOČU: Samo Đoković može da parira Nadalu!

Autor:

Sport

11.09.2017

13:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši švedski teniser Mats Vilander izjavio je da samo Srbin Novak Đoković, kada se oporavi od povrede, može da parira najboljem igraču sveta Špancu Rafaelu Nadalu.

Vilander je ranije kritikovao Đokovića

Nadal se osvajanjem US opena učvrstio se na prvom mestu ATP liste.

- Nadal je lako osvojio US open, kao i Rolan Gros. Njegovi protivnicu nisu bili ni blizu njega, nijedan nije bio iz Top 20. Neko mora da bude najbolji na svetu i Rafa je to u ovom trenutku. Niko ne može da ga ugrozi na sporoj podlozi, osim možda Đokovića - rekao je Vilander.

Đoković se oporavlja od povrede lakta, a na teren bi trebalo da se vrati početkom naredne godine. Legendarni Šveđanin je u prošlosti često znao da kritikuje srpskog tenisera.

Vilander je ubeđen da Nadal igra najbolji tenis u životu.

- Napravio je izmene u servisu, ne oscilira i znatno ranije udara bekhend. Želi da napreduje i igra još bolji tenis, potpuno savršen, i uvek je "gladan". Nikada u istoriji tenisa nije bilo "gladnijih" za trofejima nego što su Nadal i Federer. Mislim da Rafa ima veliku šansu da stigne Rodžera po broju Gren slem titula. Rafa će sigurno da osvoji Rolan Garos još najmanje dva puta, a ima priliku i na ostalim gren slemovima -  rekao je Vilander.

Federer je u karijeri osvojio 19 Gren slem titula, a Nadal tri manje.

- Nadal može da igra još četiri ili pet godina na vrhunskom nivou, a Federer još možda jednu. Nisam siguran da li Federer može da osvoji još neki Gren slem trofej - istakao je Vilander.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading