Sprema se teniska revolucija: Nadal i Federer se pridružili Đokoviću!

Autor:

Sport

08.08.2019

15:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španac Rafael Nadal, Švajcarac Rodžer Federer i Austrijanac Jirgen Melcer pridružili su se Savetu ATP igrača koji je predsednik najbolji igrač sveta Novak Đoković, saopšteno je na zvaničnom sajtu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Federer i Nadal u Savetu igrača

U junu ove godine teniseri Sergej Stahovski, Robin Hase i Džejmi Mari, kao i trener Dani Valverdu, odlučili su da napuste Savet igrača ATP u znak protesta.

Na nedavnom sastanku podršku da popune upražnjena mesta dobili su Nadal kao predstavnik top 50 igrača u singl konkurenciji, Melcer (1-100, parovi) i Federer (slobodna uloga). Španac, Švajcarac i Austrijanac su već počekli da obavljaju svoje dužnosti, navodi se u saopštenju.

Što se tiče mesta trenera u Savetu igrača, ona je i dalje upražnjeno.

Savet igrača oformljen je štiti interese sportista na profesionalnim turnirima. On izrađuje preporuke za savet direktora ATP, delegirajući tri predstavnika.

U Savetu igrača su: Novak Đoković (predsednik), Kevin Anderson (potpredsednik), Džon Izner, Rafael Nadal, Sem Kveri, Jen-Hsun Lu, Vasek Pospišil, Jirgen Melcer, Bruno Soareš, Rodžer Federer i Kolin Daudsvel.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading