Danas mu je 38. rođendan: Federer otkrio tajnu svoje dugovečnosti!

Autor:

Sport

08.08.2019

10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najboljih tenisera svih vremena Rodžer Federer proslavlja u četvrtak 38. rođendan.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Švajacarac rođendan proslavlja na odmoru, pošto je posle poraza u finalu Vimbldona odlučio da preskoči Rodžers Kup. Na teren će se vratiti naredne nedelje na turniru u Sinsinatiju.

Treći teniser sveta je u godini u kojoj je napunio 38. osvojio tri titule i ima skor od 38 pobeda i 5 poraza. Trofeje ove sezone je osvajao u Dubaiju, Majamiju i Haleu. Uz to je igrao finala Vimbldona i Indijan Velsa.

Posle Iva Karlovića, koji ima 40 godina, Rodžer je sada drugi nastariji igrač u top 100 na ATP listi.

- Morate da budete srećni dok igrate. Jedino tako možete dugo da opstanete na vrhu. Otuda, morate da pronađete nešto u čemu ćete uživat, potrebna vam je strast u svemu što radite - kaže Federer.

Rodžer igra 22. profesionalnu sezonu, a u karijeri je osvojio 102 titule i zabeležio 1.222 pobede. Na taj način se značajno približio rekordu Džimija Konorsa, koji je najuspešniji u istoriji sa 109 trofeja i 1.274 pobede.

Ujedno, Švajcarac je najtrofejniji igrač ikada kada je reč o Gren slem titulama, pošto ih je osvojio 20. Rekord drži i po broju nedelja provedenih na vrhu ATP liste - 310.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading