"Ne zavisi sve od Novaka..."

Autor:

Sport

04.08.2019

10:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski teniser Roberto Bautista je pokušao da odgovori na pitanje ko će biti najbolji teniser svih vremena, on smatra da ćemo u narednom periodu gledati nadmetanje Novaka Đokovića i Rafaela Nadala u trci da prestignu Rodžera Federera po broju Gren slem titula koji polako posustaje u ovoj borbi.

Nadal i Đoković

Bautista Agut je ove sezone dvaput dobio Đokovića, da bi nedavno u četiri seta izgubio od srpskog tenisera u polufinalu Vimbldona.

- Tenis nije matematika… Tačno je da je te najbolje igrače još teže dobiti u mečevima na tri dobijena seta. Đoković je jako težak rival na travi, kreće se dobro i sve pokriva. Teško ga je izbaciti sa terena, već duže vremena favorit je na toj podlozi jer se jako dobro nosi sa pritiskom. Novak je fenomen, baš kao što su i Rodžer i Rafa. Takođe, to je meni bilo prvo Gren slem polufinale, što se i osetilo malo. Ponosan sam na to što sam uradio u Londonu- rekao je 13. teniser sveta.

Španac je odgovorio na "pitanje od milion dolara" da li Đoković može da postane igrač sa najviše Gren slem titula (trenutno Federer 20, Nadal 18, Đoković 16).


- U tom pogledu ceo svet daje prognoze, svi možemo da pogrešimo. U ovom trenutku Federer je u prednosti, ali zbog godina mu je ostalo manje prilika da popravi svoj skor. Po mom mišljenju, to će malo zavisiti i od Rafe koji je Srbinu bliži po godinama, a dokazao je da takođe može da se prilagodi svim vrstama podloge. Šta god da se desi, njih trojicu ćemo pamtiti po svemu što su uradili- rekao je Agut.

Sledeći Gren slem turnir je US open koji počinje 26. avgusta.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading