Mlade nade tenisa u polufinalu Vašingtona: Da li će Grk uspeti da "ukroti" nestašnog dečka?

Autor:

Sport

03.08.2019

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grk Stefanos Cicipas i Australijanac Nik Kirjos sastaće se u polufinalu turnira u Vašingtonu. Grk je u četvrtfinalu savladoa Benou Pera sa 7:5, 6:0, dok je Australijanac savladao "laki luzera" Norberta Gombosa sa 6:3, 6:3.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nik Kirjos

Biće to sedmo polufinale ove sezone za Cicipasa, koji postavljen za prvog nosioca.

Francuz je bolje počeo meč, prvi je došao do brejka. Ipak, brzo je Cicipas vratio izgubljeno, pa se borba nastavila do samog kraja. U završnici je maestralno odigrao šesti teniser sveta, koji je od 5:5 vezao osam poena i došao do seta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Stefanos Cicipas

U drugom mu Per nije pružio nikakav otpor. Jedino čime je Francuz uspeo da se 'istakne' bila je žalba glavnom sudiji kada je Grk na 2:0 i 40:40 morao da promeni patike.

Rival Cicipasu u borbi za finale biće Nik Kirjos, sa kojim je igrao u dublu na istom turniru. Australijanac se nalazi u odličnoj formi, što govori podatak da u prestonici Sjedinjenih Američkih Država još nije izgubio nijedan set, a ponovo je pravio šou na terenu i izazivao ovacije publike.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading