Amerikanac izbacio Kecmanovića

Autor:

Sport

27.07.2019

07:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Miomir Kedmanović završio je učešće na ATP turniru u američkoj Atlanti u četvrtfinalu, pošto je od njega bio bolji domaći teniser Tejlor Fric rezultatom 2:0 (6:1, 7:6 (1)).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Miomir Kecmanović

Meč je trajao 68 minuta, a 19-godišnji srpski teniser nije imao nijednu brejk-loptu na čitavom meču.

U prvom setu 21-godišnji Amerikanac, koji je trenutno 32. na ATP listi, došao je do prednosti nakon samo 22 minuta, a bila su mu dovoljna dva brejka – osvojio ih je u prva dva servis-gema srpskog igrača.

Drugi set je bio napetiji, nije viđena nijedna jedina brejk-lopta u čitavom setu, a onda je nastupio taj-brejk u kojem je Fric lako poveo sa čak 6:0, a potom iskoristio drugu meč-loptu.

Fric će se za finale boriti protiv Britanca Kamerona Norija, dok drugi polufnalni par čine Rajli Opelka i Aleks de Minor.

ATP turnir u američkoj saveznoj državi Džordžija igra se od 2010. godine, a pripada seriji 250. Nagradni fond je 780 hiljada dolara, a aktuelni šampion je Džon Izner, koji je prethodne godine, kao i 2017. u finalu bio bolji od zemljaka Rajana Herisona.

Izner je najtrofejniji igrač na tom turniru sa pet titula, a dvaput ga je osvajao Mardi Fiš.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading