Legendarni Amerikanac nahvalio Novaka kao niko do sad: Đoković je čovek od gume!

Autor:

Sport

20.07.2019

16:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đoković je osvajanjem pete titule na Vimbldonu pobedom u epskom finalu nad Rodžerom Federerom zadivio čitavu planetu. Proteklih dana čitamo dosta hvalospeva na račun našeg igrača, a jedan od onih koji je zadivljen Novakom je i legendarni Sten Smit.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Smit je uporedio Đokovića sa legendarnim Džimijem Konorsom rekavši da je Nole "čovek od gume".

- Đoković je čovek od gume – neverovatno je fleksibilan. Delimično je za to zaslužna genetika, ali i rad na toj sposobnosti. Džimi Konors je takođe bio takav, jako savitljiv. Čak je i Rafael Nadal mnogo napredovao u tom segmentu. Fleksibilnost smanjuje povrede i pojačava snagu - rekao je 72-godišnji Smit, koji je u bogatoj karijeri osvojio 53 titule u singlu i 54 u dublu.

- Vimbldon je bio sjajan – nivo tenisa na polufinalnom meču između Federera i Nadala je bio veoma visok. Nadal je zaista dobro igrao na travi. Federer je protiv Đokovića tokom najvećeg dela meča bio odličan, ali je Đoković bio ‚oštriji‘ u tri taj-brejka - rekao je Amerikanac.

- I Federer i Đoković i Nadal su uradili toliko toga da više ne treba da igraju, niti ikome više da bilo šta dokazuju. Sve zavisi od njihove dalje motivacije - zaključio je Smit.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading