Svi znamo koliko je Novak jak i koliko godina to traje; Izađite na ulicu i pitajte ko je bolji

Autor:

Sport

19.07.2019

17:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedno od najtežih pitanja u svetu tenisa je ko je bolji, Đoković ili Federer. Švajcarski as pokušao je da odgovori na to pitanje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Švajcarac, vlasnik rekorda po broju osvojenih grend slem titula (20), iza kog su i Rafel Nadal (18) i Nole (16) koji ga je ponovo pobedio u finalu Vimbldona. kao i u njihove dve prethodne tamošnje borbe za tron.

Upitan da li Đokovića smatra jednakim sebi, Federer je odbrusio:

- Izađite na ulicu i pitajte ljude, pitajte ljubitelje tenisa - rekao je Rodžer.

Malo se zamislio, pa dodao i sledeće:

- Mislim, gledajte, svi znamo koliko je Novak jak i koliko to godina već traje. Naravno, svaka pobeda, svaki naročit trijumf, svaka serija - sve to dodaje težinu na njegov tas vage, tu nema nikakve sumnje - istakao je švajcarski as.

Ako ovako nastavi Đoković će ugroziti Federerov po broju osvojenih grend slem titula, ali se Švajcarac ne obazire na to.

- Znate, to je nekada bila velika stvar. Ono, kada ste blizu vodećem. Kada ste recimo na dva grend slema zaostatka, ili eventualno izjednačite, pa povedete u toj trci. To je bilo baš veliko - pričao je Federer o sebi, ne o Novakovoj "blizini", a onda dodao i sledeće:

- Sada je drugačije. Što je i normalno, trka se odvija na malo drugačiji način. Ja crpim motivaciju na drugim mestima. Ne iz toga da ostanem na prvom mestu, jer ja sam taj rekord već postavio. A ako neko drugi to uradi, dobro za njih. Uostalom, ne možete sve (rekorde) ni da sačuvate. Nisam ni postao teniser zbog toga, zaista nisam. Želeo sam da osvojim Vimbldon, da imam tu dobre rezultate, da igram pred onom veličanstvenom publikom na Centralnom terenu, protiv igrača kao što su Novak, i tako dalje... Zato ja i igram tenis. Da, stvari su sada malo drugačije, ali ja sam stvarno zadovoljan nivoom na kome sam - zaključio je Švajcarac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading