Novinar ESPN-a u "transu":"Novak je najbolji svih vremena, gotovo je sa jurenjem Federera i Nadala!"

Autor:

Sport

18.07.2019

07:55 >> 07:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati teniski analitičar Piter Bodo kaže da bi trijumf Novaka Đokovića protiv Rodžera Federera na Vimbldonu mogao da bude ključan u debati ko je najveći svih vremena (GOAT)...

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Godinama se polemiše ko je najbolji, Novak Đoković, Rafael Nadal ili Rodžer Federer. Srbin ima četiri gren slema manje od Švajcarca, dva od Španca, ali juriša ka istoriji.

- Vimbldon bi mogao da bude turnir na kojem će Đoković nadmašiti Nadala i Federera u debati ko je GOAT. Savladao je svaku dimenziju onoga što je potrebno za pobedu. Teži glavnom cilju bez sumnje. Preživeo je krizu, oporavio se osvajanjem tri od poslednja četiri grend slema. Novak više ne mora da juri i zadaće još mnogo udaraca - napisao je u kolumni za ESPN Bodo.

Bilo je potrebno da Srbin osvoji 16 grend slem trofeja, pa da neko kaže da je konačni ravnoprava sa Nadalom i Federerom.


- Jurnjava! Čini se da Novak to radi još od tinejdžerskih dana. Uvek se borio za poštovanje i naklonost javnosti koja je imala oči samo za Rafaela Nadala i Rodžera Federera. On je član velike trojke, ali je uvek bio korak ili dva iza. Nakon nedelje na Vimbldonu, Đoković više ne juri. Ova pobeda definiše njegovu karijeru i daje mu jednak status sa titanima istog doba - Nadalom i Federerom - kaže teniski ekspert ESPN-a Piter Bodo.

Đoković je nadmašio Nadala i Federera skoro na svaki način na koji se računa.Jedino je iza njih po broju grend slem titula. Federer ima 20, Nadal 18, a Novak 16, navodi Bodo.

- Pre početka meča Patrik Mekinro je rekao da će Federer pobediti, verovatno je pomislio da je njegov rekord u gren slem trofejima nedostižan. Ali, pored Novaka je Federerov rekord ugrožen. Godinu dana je mlađi od Rafe ima dva naslova manje, a četiri od Rodžera koji ima 37 godina. Imajući u vidu koliko Rodžer ima godina, Nadalovu istoriju povreda, Novakovu ekstremnu posvećenog holističkom načinu života, lako je zamisliti da će svetski broj jedan nadmašiti Federera. 

Posle osvajanja trofeja kazao je da je inspirisan Federerom koji igra sa 37 godina. Bio je to veliki kompliment za protivnika, ali s druge strane i udarac za Švajcarca. Poručio mu je da ima dovoljno vremena da obori njegove rekorde.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

- Ovo mu je peta pobeda na Vimbldonu, ima tri manje od Federra.  Međutim, Đoković je poslednjih godina izuzetan u Londonu. Njegov glavni proboj usledio je 2011, tri godine nakon što je osvojio prvi grend slem. Dobio je Nadala na Vimbldonu 2011. Vimbldon je za njega poseban. Prošle godine nakon povrede, problema sa samopouzdanjem, Novak se u Londonu ponovo vinuo u nebesa - podseća Bodo. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading