Novakov plan pre US opena

Autor:

Sport

15.07.2019

21:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još uvek se ne stišavaju reakcije, i dalje smo svi pod utiskom spektakularnog finala Vimbldona koje je Novak Đoković dobio protiv Rodžera Federera posle pet sati i pet setova velike, nezaboravne, dramatične borbe.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Nole je tako stigao do 16. Gren Slem trofeja u karijeri, Radael Nadal ima 18, a Rodžer Federer je ostao na 20.

Sledeću priliku da taj zaostatak smanji Đoković će imati već od 26. avgusta, kada počinje poslednji Gren Slem turnir ove sezone, američki US open.

Ali, do tada ćemo Novaka gledati na još dva značajna turnira.

Kako je saopšteno na njegovom zvaničnom sajtu, Đokovićev sledeći turnir na kojem će nastupiti jeste Rodžers kup u Montrealu. Tamo će braniti svega 90 poena, jer je prošle sezone poražen u osmini finala od Grka Stefanosa Cicipasa.

Rodžers kup počinje 5. avgusta, a nedelju dana kasnije igra se turnir u Sinsinatiju, još jedan iz serije 1000, koji je Novak prošle godine osvojio prvi put u karijeri, pobedom nad Federerom 6:4 i 6:4.

Tu će, dakle, braniti veliki broj poena i Sinsinati će mu ujedno biti i ''generalna proba'' za US open, koji će, naravno, imati prioritet do kraja sezone.

Srećno, Nole!
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading