WTA lista: Barti prva, napredak šampionke Vimbldona!

Autor:

Sport

15.07.2019

08:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najvažnija promena na novoj WTA listi, objavljenoj u ponedeljak 15. jula je povratak Simone Halep na četvrto mesto.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Simona Halep

I pored poraza u osmini finala Vimbldona, Ešli Barti ostala je i ove nedelje na prvom mestu na svetu zahvaljujući porazu Naomi Osake u prvom kolu i Karoline Pliškove u u istoj rundi u kojoj je ispala i sama prva igračica sveta.

Upravo je to poredak u prve tri i ovog ponedeljka - Ešli Barti na čelu liste ima 6605 bodova, slede Naomi Osaka (6257) i Karolina Pliškova (6055).

Šampionka Vimbldona Simona Halep napredovala je na novoj listi za tri pozicije jer je u prethodne dve nedelje osvojila 1870 bodova i sada je četvrta igračica sveta dok je Kiki Bertens peta.

Petra Kvitova ostala je na šestom mestu, a uz napredak za po jedno mesto top 10 redom popunjavaju - Elina Svitolina, Sloun Stivens, Serena Vilijams i Arina Sabalenka.

Anđelik Kerber je izgubila osam pozicija pa je sada 13, Petra Martić se od ovog ponedeljaka nalazi na 20. mestu nakon što je posle Vimbldona napredovala za četiri mesta. Dona Vekić je pala za četiri mesta i sada je 26.

Sjajan napredak zabeležile su Barbora Stricova (+22) koja je sada 32, Šuai Ženg (+15) na 35, Alison Risk (+18) na 37. i Karolina Muhova (+25) na 43. mestu.

Polona Hercog je 50. reket sveta, Tamara Zidanšek je na 57, Aleksandra Krunić je napredovala za 12 pozicija i sada je 101, Olga Danilović je pala za 11 pozicija i sada je 131, a Danka Kovinić je na 136. mestu.

Poraz u prvom kolu Vimbldona bio je težak udarac za Kamilu Đorđi koja je pala za 20 pozicija, Dominika Cibulkova izgubila je 22 mesta, a Jelena Ostapenko je porazom u prvom kolu Vimbldona izgubila čak 42 pozicije i sada je na 79. mestu na listi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading