"Oni viču Rodžer, ja čujem Novak"

Autor:

Sport

14.07.2019

20:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković je na spektakularan način osvojio titulu na Vimbldonu posle neverovatnog trijumfa nad Rodžerom Federerom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Domaća publika sve vreme je bila na strani Švajcarca, a Novak je na zanimljiv način prokomentarisao tu situaciju.

- Pokušavate to da ignorišete, ali je veoma teško. Volim da to svesno permutujem, pa kada oni viču 'Rodžer' - ja čujem 'Novak'. Znam da zvuči luckasto, ali to volim da radim. Time pokušavam sebe da ubedim da je to ono što izgovaraju. Teško je da to ignorišete. Atmosfera je električna i ta buka, pogotovo u nekim odlučujućim delovima meča kada je neizvesno... Publika se tada uživi. Naravno, ako imate veliku većinu publike na svojoj strani to vam daje motivaciju, snagu i energiju. Kada nemate sve to morate da potražite unutar sebe, valjda - istakao je Đoković.

Novak je otkrio šta je sebi obećao pre finalnog meča sa Federerom.

- Ono što sam obećao sebi je bilo to da ću ostati smiren na terenu, jer sam znao kakva će atmosfera biti. Naravno, Rodžer je igrao dobro, ali sam ja već sve scenarije imao zamišljene u glavi, sve sam vizualizovao - dodao je vlasnik 16. Grend slem titula.

Mnogi su ovo finale nazvali jednim od najboljih u istoriji tenisa, a nedaleko od deljenja tog mišljenja je i Novak.

- Ovo je najverovatnije bio najzahtevniji, mentalno najzahtevniji, meč kojeg sam ikada bio deo. Fizički najzahtevniji meč sam imao sa Nadalom u Australiji, kada smo igrali skoro šest sati. Mentalno – ovo je bilo na potpuno drugom nivou, zbog svih okolnosti. Naravno, presrećan sam i prepun emocija jer sam pobedio. Bio sam na jedan udarac od poraza...

Srbin je sa oduševljenjem prokomentarisao kvalitet meča.

- Ovaj meč je imao sve. Moglo je vrlo lako da ode na njegovu stranu. Servirao je fenomenalno, barem ja mislim, tokom celog meča. Imao sam dosta problema u čitanju servisa. Bio je to 'flešbek' na US open kada sam spasao dve meč lopte protiv njega - izjavio je Đoković i kazao kako je uspeo da se, ponovo, spasi posle 40:15 za Federera u gemu u kojem je servirao za meč:

- U tim trenucima morate da ne gubite veru u sebe, da ostanete fokusirani, vratite lopticu u teren. To mi danas nije baš najbolje funkcionisalo, ali u ovim najbitnijim trenucima, u sva tri taj-brejka kako stvari stoje, mislim da sam pronalazio najbolji tenis - zaključio je Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading