NEOČEKIVANA BORBA ZA TROFEJ U NJUJORKU: Stivens i Kiz u finalu US opena

Autor:

Sport

08.09.2017

07:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američke teniserke Sloun Stivens i Medison Kiz plasirale su se u finale poslednjeg Gren slem turnira u sezoni, US opena. Ovo će za obe američke teniserke biti prvo Gren slem finale u karijeri.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Stivens će po prvi put u karijeri igrati u finalu turnira u Njujorku

Stivensova je pobedila Venus Vilijams 2:1, po setovima 6:1, 0:6, 7:5. Ona je postala četvrta igračica koja će se boriti za trofej na turniru u Njujorku, a da nije bila nosilac.

 

Kizova je u drugom polufinalu nadigrala zemljakinju Koko Vandevej 2:0, po setovima 6:1, 6:2.


Duel Stivensove i Kizove biće prvo američko finale u Njujorku od 2002. godine.

- Jako sam srećna što sam u finalu Gren slem turnira, a to je što je finale baš na US open sve čini još posebnije... Stvari se nisu dobro odvijale u drugom setu, ali znala sam da ću u nekom trenutku imati priliku da napravim razliku i da tada moram da iskoristim šanse - rekla je Stivensova posle meča.

Stivensova i Kiz odigrale su samo jedan međusobni duel u karijeri i to u Majamiju 2015. Pobedu je tada odnela Sloan Stivens.

- Super je biti u finalu US opena, odigrala sam odlično, ovo je bio jedan od onih dana kada sam bila u pozitivnoj zoni - rekla je Kiz.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading