Ne može joj niko ništa: Serena po 12. put u polufinalu Vimbldona!

Autor:

Sport

09.07.2019

14:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Amerikanka Serena Vilijams po 12. put u karijeri plasirala se u polufinale Vimbldona. Deseta igračica sveta je u četvrtfinalu savladala zemljakinju Alison Risk 6:4, 4:6, 6:3 za dva časa i 3 minuta igre.

RepublikaFoto: Tanjug
Serena u polufinalu

Sedmostruka šammpionka Vimbldona će se u borbi za mesto u finalu sastati sa pobednikom duela Barbora Stricova - Johana Konta.

Risk je prva oduzela servis protivnici za vođstvo 2:1, a od šestog do osmog gema Amerikanke su razmenile brejkove (4:4), da bi Vilijamsova trećim brejkom u prvom setu završila taj deo meča sa 6:4.

U drugom setu jedina brejk lopta viđena je u devetom gemu, kada je Risk oduzela servis renomiranoj protivnici i potom bez izgubljenog poena izjdnačila rezultat na 1:1.

Serena je dozvolila rivalki da joj oduzme servis i na startu treće seta, ali je odmah uzvratila istom merom, a potom u četvrtom gemu još jednom joj oduzela servis za 3:1. Risk je novim brejkom smanjila na 3:2, a ključan je bio osmi gem kada je iskusna Amrikanka iskoristila četvrtu šansu da šesti put u duelu oduzme servis i nekoliko minuta kasnije završi meč.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading