Španac izaziva mladu gardu - Nadal: Ne znam ko može da ponovi Novakov i Federerov i moj uspeh!

Autor:

Sport

06.07.2019

17:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski teniser Rafael Nadal rekao je da ne zna ko bi mogao da prekine dominaciju "velike trojke" na Gren slemovima, ali da će to neko uspeti tako što će ih pobediti ili će se njih trojica povući.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal

Nadal, Rodžer Federer i Novak Đoković su od Vimbldona 2003. godine osvojili 53 od 64 Gren slema. Federer je rekorder po broju titula sa 20, Nadal ima dva manje, a Đoković 15. Od ostalih tenisera poslednjih godina više od jednog trofeja osvojili su Stan Vavrinka i Endi Mari, po tri.

- Ne znam ko bi mogao da prekine niz. Verovatno neki dobar teniser, ima ih nekolicina na Turu. Neki su izuzetno mladi i potrebno im je vreme. Ali, ne znam, nije mi lako da odgovorim na to pitanje jer sam deo svega toga. Iskreno, to što smo mi postigli na Gren slemovima, u tenisu generalno, u poslednjih 14-15 godina je nešto posebno. Imati u istom trenutku trojicu tenisera koji su postigli toliko toga je nešto što će teško biti ponovljeno jer smo mi igrali manje-više u isto vreme. Tu smo i dalje, naravno, ili će nas neko pobediti ili ćemo se mi povući jer nismo više mladi- rekao je Nadal.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Nadal je izborio plasman u četvrtu rundu Vimbldona pobedom nad Žo-Vilfridom Congom u tri seta. Španac je odigrao izuzetno dobro, a takođe je izgledalo da izuzetno uživa na terenu.

- Odigrao sam veoma dobar meč, veoma kvalitetno. Iskreno, osećao sam se prijatno na terenu sve vreme. Mislim da sam u drugom kolu igrao malo bolje nego u prvom, a sada još bolje. Važno je što sam posle teškog žreba pronašao način da budem u drugoj nedelji i to mi je dalo pozitivan osećaj. Čeka me još jedan dan za treninge, ovaj meč nije bio fizički zahtevan, pa ću se pozabaviti nekim specifičnim stvarima. Bila je ovo pozitivna pobeda- rekao je Nadal.

Španca u borbi za četvrtfinale čeka susret sa pobednikom meča između Britanca Dena Evansa i Žoaa Souze iz Portugala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading