Beker podržava Kirjosa, ali mu poslao OTREŽNJUJUĆU poruku - DOZOVI SE PAMETI!

Autor:

Sport

06.07.2019

15:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši trener Novaka Đokovića, trostruki šampion Vimbldona, Boris Beker, smatra da je Rodžer Federer najveći favorit za trofej pored svetskog broja jedan.

Boris Beker

Beker je u svojoj kolumni za "Dejli mejl" poručio kako ne vidi kako Luka Puj može da pobedi Federera na Vimbldonu, a dao je svoj sud i o "lošem momku svetskog tenisa" Australijancu Niku Kirijosu.

- Rodžer je imao nesiguran start protiv Lojda Herisa, ali nisam zabrinut, on je po meni i dalje favorit za titulu pored Novaka Đokovića. Posle tog izgubljenog seta na startu, imam osećaj da je Rodžer počeo da igra svoju igru i da je trenutno spreman i da igra meč kao da je već u polufinalu - smatra Beker.

Nemac je potom dodao:

- Ne mislim da je tako važno što je bilo davno u prošlosti, nego kako ste igrali proteklih nedelja i meseci, a mislim da je Rodžer igrao dobro. Luka Puj, kog trenira Ameli Morezmo, dobar je igrač, ali ne vidim kako može da ga pobedi na Centralnom terenu. Federer bi trebalo da sigurno stigne do druge nedelje - prognozira Boris.

Što se tiče Kirjosa, Boris kaže da bi voleo da vidi Kirjosa u vrhu, da ostvari svoj potencijal.

- Ja sam od onih koji žele da ga vide kako ispunjava taj ogroman potencijal. Dopada mi se mnogo toga što donosi tenisu. Ipak, on je po meni sada na raskrsnici, situacija je sve nezgodnija. Otišao bih toliko daleko da se usudim da kažem da ako se ne promeni u narednih 12 meseci, onda neće biti ništa od njega. Brine me što se njemu nikuda ne žuri da promeni svoj stav i navike. Ovo je individualni sport i od njega zavisi kako će živeti.

RepublikaFoto: Tanjug
Nik Kirjos

- Dopada mi se i nije me briga što on recimo izađe uveče u "Psa i lisicu" pre meča. Nije prvi Australijanac koji je bio takav. Ipak, želili da bude top igrač ili samo želi da flertuje sa svojim talentom? Samo on može da da odgovor na to i nadam se da je za ono prvo - kaže Beker.

Potom se osvrnuo i na incident između Kirjosa i Nadala, kada je Nik pogodio Rafu lopticom u grudi.

- Vidim da se mnogo pričalo o tome. Pogoditi svoj protivnika je deo igre, Ivan Lendl i ja smo to često radili jedan drugom. Nemam problem sa tim. Neko bi to rekao kako je to surovo, ali Nik je bio predaleko na terenu da bi se to moglo nazvati time. Nisam protiv toga kada protivnik pokriva mrežu i nemate mngo opcija, ne mislim da je to u redu, više bih voleo da vidim kako mu se izvinjava - poručio je Beker.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading