Novaku olakšan put do finala, još jedan favorit ispao sa Vimbldona!

Autor:

Sport

05.07.2019

15:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Argentinski teniser Gvido Pelja ponovo je napravio veliko iznenađenje na Vimbldonu, ovoga puta izbacivši Kevina Andersona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vimbldon

Pelja je pobedio prošlogodišnjeg finalistu neočekivano lako – 6:4, 6:3, 7:6(4), posle dva časa i 36 minuta borbe.

Argentinac je tako drugu godinu zaredom izbacio jednog od favorita, pošto je prošle sezone eliminisao Marina Čilića, koji je tada bio aktuelni branilac finala.

Anderson, osmi teniser sveta, po završetku Vimbldona osetiće značajan pad na ATP rang listi, s obzirom da će izgubiti 1.110 bodova. Trenutno je projektovan za 11. poziciju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kevin Anderson

Južnoafrikanac je stvorio četiri brejk prilike na meču pre nego što je Pelja stvorio jednu, ali mu to nije pomoglo. Argentinac se spasao, došao do brejk/set lopti, a zatim i do 1-0.

U drugom setu Pelja je gorostasnom protivniku oduzeo servis čak dva puta. Anderson je jednom uzvratio istom merom, ali je poklekao u osmom gemu, koji je bio ključan za taj deo igre.

U trećem setu viđen je ogroman broj brejk lopti, ali nijedan brejk. Pelja je napravio maltene isti broj vinera tokom tog dela igre kao Kevin (19-17), ali neuporedivo manji broj grešaka (16-3).

Pelja je u prvom poenu taj-brejka napravio mini-brejk, a potom ga sačuvao i zasluženo se plasirao u osminu finala.

U narednom kolu Argentinac, kojem je šljaka omiljena podloga, igraće protiv još jednog "bombardera", Miloša Raonića.

Benoa Per je takođe nastavio da uživa u odličnoj nedelji na Vimbldonu, nesvakidašnje za njega. On je u četiri seta (5:7, 7:6, 6:3, 7:2) savladao Čeha Jiržija Veselog, koji je ranije eliminisao Sašu Zvereva.

Do pobede je došao i Roberto Bautista Agut, koji je, kao na Australijan openu, eliminisao Rusa Karena Hačanova u tri seta – 6:3, 7:6, 6:1.

Upravo će se Španac Agut i Francuz Per sastati u osmini finala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading