ĐERE: Nervirao sam se, malo više pričao ali uspeo da slavim zbog...

Autor:

Sport

03.07.2019

14:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Laslo Đere kaže da nije zadovoljan igrom, ali da je zahvaljujući borbenosti pobedio Gvida Andreocija (3:6, 7:6, 7:6, 6:3) u prvom kolu Vimbldona.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Laslo Đere

- Upravo sam zbog te borbenosti uspeo da dobijem ovaj meč. Ne mogu reći da sam igrao dobro prva tri seta, mislim da je četvrti set bio najbolji. Nervirao sam se dosta, malo sam više pričao nego obično, ali nisam se baš osećao komforno na terenu. Uslovi su nešto drugačiji nego na terenima na kojim treniramo. Ovo jeste specifičan turnir jer moraju da čuvaju terene, travu za mečeve, tako da nisam imao priliku da pred meč treniram na tom ili nekom drugom terenu na kojima se igraju mečevi - rekao je Đere i pojasnio:

- Dosta su sporiji uslovi nego na terenima na kojima sam igrao prethodnih dana. Na početku sam udarao loptu iz sve snage, međutim ona nigde nije išla, ali onda sam promenio tenziju špana na lakše i mekše, pa sam tek u četvrtom setu provalio koja tenzija mi odgovara, pa sam onda u tom setu popravio ritern za 50 posto i generalno igru sa osnovne linije. Tada sam počeo da se osećam bolje, samouvereniji sam bio i mislim da sam u tom setu tri-četiri loptice poslao u mrežu, a do tada 82.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Laslo Đere

Sledeći protivnik biće mu Australijanac Džon Milman, koji je u prvom kolu savladao Bolivijca Delijena. 


- Do sada nisam razmišljao o njemu, samo sam se fokusirao za ovaj meč. Nikada nismo igrali, ali znam otprilike kako igra, trenirali smo zajedno nekoliko puta. Sigurno mu više leži trava nego meni, ali mislim da ako budem igrao još malo bolje nego u današnjem četvrtom setu, da imam šta da tražim protiv njega. Uvek je jako teško dobiti prvi meč i prvo kolo, treba to što pre zaboraviti, i često taj meč treba na silu i volju da se izgura, kao sada, a onda postane lakše. Nadam se da će i sada to biti slučaj. Malo ću se opustiti, malo ću biti rasterećeniji.

Na pitanje šta mu najteže pada na travi, Đere odgovara:  

- Nizak odskok i generalno kretnja koja je dosta specifična. Brzina loptice nije toliko problematična, ali jeste što nisko odskače lopta i malo se teže kreće. Na travi treba malo drugačije da se igra nego na ostalim podlogama, malo bolje birati udarce i iz koje pozicije šta odigrati, da li dijagonalu, paralelu, da li igrati slajs. I servisom treba dosta da se varira. Ali rekao bih najviše kretnja i strateški da odigram ispravno. Mislim da igram sve bolje  taktički, ali to je nešto sa čime sam se mučio malo prethodnih nedelja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading