Nemac nemoćan: Kolšrajber arhiviran, Novak bez mnogo muke do drugog kola Vimbldona!

Autor:

Sport

01.07.2019

11:58 >> 13:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Novak Đoković je bez većih problema savladao Filipa Kolšrajbera u prvom kolu Vimbldona u tri seta rezultatom 6:3, 7:5, 6:3.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Novak je igrao strpljivu i pametni igru kako je potrebno protiv nezgodnog Kolšrajebra, koji ispostavilo se nije u najboljoj formi, pošto nije uspeo da parira prvom reketu sveta.

Najbolji igrač sveta je 11. put savladao Nemca u 13. duelu, preokrenuvši po brejk zaostatka u prva dva seta.

Srbin je tokom dvočasovne borbe povremeno oscilirao, popuštala mu je koncentracija na otvaranju setova, ali je bez mnogo problema preuzimao kontrolu i lako preokretao rezultat.

Đoković će u drugom kolu igrati protiv Amerikanca Denisa Kudle (111. na ATP) koji je u tri seta nadigrao Tunišanina Maleka Džazirija (100).

Tok meča ste mogli da pratite uživo na našema sajtu.

ĐOKOVIĆ - KOLŠRAJBER 3:0 (6:3,7:5, 6:3)

III SET

6:3 Kraj! Novak je u drugom kolu Vimbldona!

5:3 Čuva Novak brejk, sjajan gem!

4:3 Brejk za Novaka! Strpljivo je Srbin gradio poene i napravio pravovremeni brejk!

3:3 Sigurna igra Novaka na svoj servis, vreme je da prelomi meč!

2:3: Ponovo Nole ne koristi šanse. Imao je Đoković dve brejk lopte, ali se Kolšrajber nije predavao, te se ponovo izvukao i sačuvao vođstvo u trećem setu.

2:2: Nastavlja se jurnjava u trećem setu. Kolšrajber je imao 30:30 u ovom gemu, ali je Novakov servis ponovo bio na nivou, pa se srpski as lako izvukao iz neprijatne situacije.

1:2: Kolšrajber se izvukao. Đoković je osvojio prva dva poena u gemu, ali je Nemac ubacio nekoliko dobrih servisa i sa četiri poena u nizu došao do novog vođstva u trećem setu.

1:1: Novak još jednom savršen. Đoković ponovo ostavlja Kolšrajbera bez ijednog poena u gemu. Srpski teniser savršeno servira, pa rival ni nema šansu da ozbiljnije pripreti.

0:1: Kolšrajber osvaja uvodni gem. Nije imao puno problema Nemac, pa je relativno brzo poveo na startu trećeg seta.

II SET

 

7:5: Autoratitvno Novak stiže do osvajanja drugog seta. Po treći put u ovom setu Novak rivalu nije dopustio ni poen u svom servis gemu, pa je na savršen način završio ovaj deo igre i poveo sa 2:0.

6:5: Đoković konačno pravi brejk. Srpski teniser odigrao je nekoliko veoma dorbih poena u ovom gemu. Lako je stigao do dve vezane brejk lopte, prvu nije iskoristio, ali drugu jeste i tako došao na korak od osvajanja drugog seta.

5:5: Još jedan lagan gem za Novaka. Ovog puta rivalu je dozvolio da osvoji samo jedan poen. Pritisak je opet na Kolšrajberu.

4:5: Neverovatno. Novak je imao tri vezane brejk lopte, ali nijednu nije uspeo da iskoristi. Kolšrajber se izvukao dobrim servisima, pa će u narednom gemu Srbin servirati za opstanak u setu.

4:4: Bravo Novače. Drugi gem u nizu na svoj servis Đoković osvaja bez izgubljenog poena. Nastavlja se velika borba u drugom setu.

3:4: Nemac siguran prilikom svog servisa. Kolšrajber još jedan gem osvaja bez previše muke i tako čuva prednost u drugom setu.

3:3: Perfektan gem za Novaka. Đoković je lako i brzo bez izgubljenog poena ponovo izjednačio rezultat u setu.

2:3: Šteta. Novak je odigrao sjajno dva uvodna poena i poveo sa 0:30. Ipak, Kolšrajber se stabilizovao i osvojio četiri poena u nizu i tako sačuvao prednost u drugom setu.

2:2: Uz malo muke Nole stiže do izjednačenja. Đoković je dozvolio rivalu dva poena u ovom gemu. Kolšrajber je još jednom u odsudnom trenutku napravio grešku i doneo Novaku gem.

1:2: Brz i sjajan odgovor Novaka. Baš kao i u prošlom setu, Đoković pravi ekspresni ribrejk i smanjuje prednost rivala. Kolšrajber je mnogo rešio u ovom gemu.

 

 

0:2: Ponovo Nemac pravi brejk na startu seta. Đoković je spasao dobrim servisom jednu brejk šansu, ali je Kolšrajber iskoristio drugu tako što je sačekao grešku srpskog tenisera.

0:1: Kolšrajber sigurno otvara drugi set. Nemac je osvojio gem sa nulom i poveo na startu drugog dela igre.

I SET

6:3: Đoković osvaja prvi set. Sigurnom igrom Novak stiže do vođstva od 1:0.

5:3: Uspeo je Kolšrajber da se izvuče. Novak je pretio, ali nije stigao do novog brejka, pa je Nemac uspeo da produži prvi set.

5:2: Još jedan lagan gem za srpskog tenisera. Đoković je nastavio sa dobrom igrom i stigao na gem od osvajanja prvog seta.

4:2: Kolšrajber prekida Novakovu seriju. Nemac je bez većih problema osvojio gem na svoj servis i smanjio prednost Đokovića.

 

 

4:1: Đoković osvaja četvrti gem u nizu. Ozbiljno je pripretio Kolšrajber, imao je dve vezane brejk lopte, ali je Novak sjajnim servisima uspeo da osvoji četiri poena za redom i stigne na korak od osvajanja prvog seta.

3:1: Novak pravi novi brejk. Velika borba je viđena u ovom gemu, Kolšrajber je propustio dve gem lopte, što je Novak uspeo da kazni pre svega sjajnim riternima. Potpuni preokret u Londonu.

2:1: Savršen gem za Đokovića. Novak je odigrao nekoliko dorbih poena na mreži i sa nulom osvojio gem na svoj servis.

1:1: Novak odmah pravi ribrejk. Đoković je odigrao dobar gem, u kom je iskoristio prvu brejk šansu za izjednačenje.

0:1: Brejk za Kolšrajbera. Loše je Novak započeo meč. Imao je srpski teniser prednost od 30:15, ali je greškama dozvolio Kolšrajberu da mu oduzme servis već u uvodnom gemu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading