Mekinro upozorio Đokovića, Nadala i Federera pred Vimbldon: Pre ili kasnije...

Autor:

Sport

28.06.2019

16:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uskoro počinje Vimbldon, Novak Đoković brani titulu, a legendarnom Amerikancu Džonu Mekinrou nije bilo lako da izabere favorita. Mekinro je izdvojio tenisera nove generacije koji bi po njegovom mišljenju mogao da napravi ozbiljne probleme "velikoj" trojci.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džon Mekinro

- Teško je izabrati između Rodžera, Novaka i Rafe, ali za mene je Novak Đoković neko ko mora da se pobedi, iako je Rafa izgledao bolje na travi prošle godine. Mnogo zavisi od žreba, da li će dobiti nekog nezgodnijeg rivala na startu turnira. Ako je dobar server u prvoj rundi, kada još nisi u ritmu, bude teško. Teško je izdvojiti još nekog pored velike trojke - istakao je Amerikanac.

Mekinro je izdvojio jednog mladog igrača koji bi mogao da pomrsi račune Novaku , Rafi i Rodžeru. 

- Velika trojka ima neverovatno volju za pobedom, ali će biti dobro za igru ako se pojave još neki pobednici. Stefanos Cicipas je najbolji među mladim igračima. Osvajaće velike turnire pre ili kasnije- rekao je Mekinro.

Potom je prokomentarisao  koji teniseri imaju najbolji rad nogu, koji je među najvažnijim faktorima ove igre.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Borg i Đoković imaju najbolji, Federer im je blizu, tu je i Nadal, nije iznenađenje što su najbolji igrači sjajni i u tome. Borg je imao sjajnu hitrost, morao je, igrao je neobično. A Đoković, mislim da nisam video čoveka koji bolje pokriva teren. Visok je i to pomaže, ali mora biti i vrlo fleksibilan. A ako ga gledate, ima neverovatan rad nogu i balans - rekao je Mekinro.

Novak Đoković igraće protiv Nemca Filipa Kolšrajbera u prvom kolu Vimbldona. U suprotnoj polovini "kostura" su Rafael Nadal i Rodžer Federer, a to znači da najbolji teniser sveta sa najvećim rivalima može da se sretne tek u finalu turnira.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading