Ko je nova teniska senzacija? Francuz upozorio na klinca koji će prekinuti dominaciju Đokovića, Nadala i Federera!

Autor:

Sport

24.06.2019

18:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski teniser Žil Simon kaže da su Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer toliko dugo na ATP turu, da mnogi iz generacije rođene osamdesetih, pa do kraja devedesetih ne znaju za druge igrače na vrhu osim spomenute trojice. Međutim, jedno ime se izdvaja, a to je mladi Feliks Ožer Alijasim.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mlada nada "belog" sporta

- Jeste nezahvalno porediti sa istorijom, ali kad imate trojicu toliko dominantnih igrača koji traju toliko godina i osvajaju sve Gren slemove, to je onda nešto što se možda nikad više neće ponoviti - rekao je Simon.

I zaista, prvo Rodžer Federer i Rafa Nadal od 2004. do 2008. kasnije i Novak Đoković od 2011. konstantno se smenjuju na vrhu liste najboljih tenisera, a Novak je i danas najbolji posle velikog uspona prošle godine.

- Jedinstvena situacija. Rodžer, Rafa i Novak su još uvek bolji od svih ostalih, čak i od mlađih tenisera koji igraju na Turu. Naravno, teže je da svake nedelje igraju na istom nivou i budu na maksimumu. Ali smo opet mogli na Rolan Garosu da vidimo Rafu: samo još boljeg, znate... pitanje je ko će posle njih osvajati Gren slemove, ko će biti na vrhu - kaže Simon.

RepublikaFoto: instagram.com/gillessimonactu
Žil Simon

Nakratko se u priču najboljih uključio i Endi Marej 2016. i 2017. godine, ali je Britanac sada već "izašao" iz "velike četvorke" jer dugo ima problema sa kukom.

S druge strane, stigle su i neke mlađe snage poput Zvereva, Šapovalova, Medvedeva, Ožer-Alijasima i Cicipasa, ali im fale uspesi na najvećim turnirima. Na njih se još čeka.

- Mislim da je možda najbliži Gren slem tituli posle Đokovića, Nadala i Federera - Feliks Ožer-Alijasim. Možda Cicipas. Prvi koji to uradi će u svakom slučaju imati ogromnu prednost u odnosu na ostale igrače iz nove generacije. Može da bude mnogo igrača iz te generacije, ima dobrih, ali i dalje imaju težak zadatak da pobede spomenutu trojicu - kaže Simon.

Feliks Ožer Alijasim je nova teniska senzacija! Kanađanin koji ima 18 godina najavio je dobru formu na Vimbldonu na pripremnom turniru u Kvinsu, gde je bio bolji od nekoliko iskusnih tenisera. Pobedio je Dimitrova, Kirjosa i Cicipasa, a zaustavio ga je Felisijano Lopez u polufinalu, koji je kasnije i osvojio turnir.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading