Kralj trave! Federerova deseta titula u Haleu za 102. trofej u karijeri!

Autor:

Sport

23.06.2019

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rodžer Federer je ispisao istoriju po milioniti put tako što je u Haleu stigao do 10. titule. U finalu je igrao protiv Davida Gofana i savladao ga sa 2:0 u setovima - 7:6, 6:1. Ovo je prvi put da je Rodžer stigao do 10. titule na jednom od turnira i tako se pridružio Rafaelu Nadalu kao jedinom kome je u open eri tako nešto do sada uspelo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Švajcarac je na ovaj način došao do svog 102. trofeja u karijeri. Njihov jedini susret na travi je bio upravo u Haleu, pre tri godine, u četvrtfinalu. Federer je bio neumoljiv – 6:1, 7:6.

Slično je bilo i ovoga puta, Gofan se držao samo u prvom setu, a kada ga je Federer tu prelomio u taj-brejku, sve je bilo gotovo.

Ovo je Federerova 19. titula na travnatoj podlozi. Sada u Haleu ima odnos pobeda i poraza 68-7, a ne gledajući Grend slemove samo je u Bazelu imao više pobeda - 71.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Sa ovom titulom došao je do 429.955 evra i 500 ATP bodova i na pravi način je najavio učešće na Vimbldonu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading