(VIDEO) VELIKI USPEH ŠPANCA: Karenjo Busta u polufinalu US opena

Autor:

Sport

05.09.2017

19:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski teniser Pablo Karenjo Busta plasirao se u polufinale poslednjeg Gren slem turnira u sezoni, US opena. Španac je u četvrtfinalu pobedio 33. igrača sveta Argentinca Dijega Švarcmana 3:0, po setovima 6:4, 6:4, 6:2.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Španac je ostvario najveći uspeh u karijeri

Karenjo Busta, koji je 19. teniser sveta, po prvi put u karijeri se plasirao u polufinale nekog Gren slem turnira. Španac nije izgubio nijedan set na turniru u Njujorku.

Karenjo Busta će u polufinalu igrati sa pobednikom duela između Amerikanca Sema Kverija i Južnoafrikanca Kevina Andersona.


Španac je ove godine igrao u četvrtfinalu Rolan Garosa, ali je morao da preda meč sunarodniku Rafaelu Nadalu zbog povrede stomačnog mišića, zbog koje je propustio i Vimbldon.


U preostala dva četvrtfinala sastaće se Rafael Nadal (Španija) - Andrej Rubljev (Rusija) i Rodžer Federer (Švajcarska) - Huan Martin del Potro (Argentina).

Američka teniserka Sloun Stivens plasirala se u polufinale US opena, pošto je pobedila 17. teniserku sveta Anastasiju Sevastovu 2:1, po setovima 6:3, 3:6, 7:6.

Stivens, 83. na WTA listi, prvi put se u karijeri plasirala u polufinale turnira u Njujorku. Ona će u polufinalu igrati protiv pobednice duela sunarodnice Venus Vilijams i Čehinje Petre Kvitove.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading