(VIDEO) Federer rutinski, Del Potrov povratak iz mrtvih

Autor:

Sport

05.09.2017

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarski teniser Rodžer Federer nastavio je sa pobedama na US Openu, dok je Argentinac Huan Martin Del Potro napravio nestvaran povratak protiv favorizovanog Dominika Tima i preokrenuo minus od 2:0 u setovima u pobedu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Federer lako slomio otpor Kolšrajbera

Federer nije imao većih poteškoća protiv Nemca Filipa Kolšrajbera, pošto ga je savladao u tri seta rezultatom 6:4, 6:2, 7:5. Meč je trajao nešto kraće od dva sata, a popularni "Fedeks" upisao je i 12. pobedu u isto toliko mečeva protiv rivala iz Nemačke.

Švajcarac će u četvrfinalu igrati protiv Argentinca Huana Martina del Potra, koji je u osmini finala bio bolji od Austrijanca Dominika Tima sa 1:6, 2:6, 6:1, 7:6(1), 6:4.

Tim je bio blizu pobede u četvrtom setu, pošto je pri vodjstvu od 6:5 imao dve brejk, odnosno meč lopte, ali se pobednik Ju ES Opena 2009. vratio u duel sa dva as servisa. Argentinac je potom dominirao u taj-brejku i petom setu i tako zakazao duel sa Federerom.

Koliko je ovaj susret bio neizvestan govori i podatak da je Tim poražen, iako je na kraju imao više osvojenih poena (141:139).

U preostalim četvrtfinalim duelima sastaće se Španac Rafael Nadal i Rus Andrej Rubljov, Amerikanac Sem Kveri i Kevin Anderson iz Južne Afrike, odnosno Španac Pablo Karenjo Busta i Argentinac Dijego Švarcman.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading