(VIDEO) RAFA GAZI KA TITULI: Nadal deklasirao Dolgopolova za četvrtfinale US opena

Autor:

Sport

04.09.2017

19:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Španac Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale poslednjeg Gren slem turnira sezone, US opena. Španac je u osmini finala deklasirao Aleksandra Dolgopolova 3:0, po setovima 6:2, 6:4, 6:1.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nadal je nastavio pobednički niz

Meč je trajao 102 minuta. Ovo je bio deseti međusobni duel prvog i 64. tenisera sveta, a osmi trijumf Nadala.

Špancu je ovo prvi plasman među najboljih osam tenisera u Njujorku još od 2013. godine. Španac je tada osvojio titulu u Njujorku.


Španac će se za plasman u polufinale boriti protiv Rusa Andreja Rubljova, koji je bio bolji od Belgijanca Davida Gofana 7:5, 7:6, 6:3.


Rubljev je 53. teniser sveta, a nikada u karijeri nije igrao protiv Nadala.

Estonska teniserka Kaja Kanepi plasirala se u četvrfinale, pošto je pobedila Ruskinju Dariju Kasatkinu sa 6:4, 6:4. Kanepi je tako postala prva teniserka posle 36 godina koja je iz kvalifikacija stigla do četvrfinala US opena.

U četvrfinale US opena plasirala se i Amerikanka Koko Vandevej koja je sa 6:4, 7:6(2) pobedila Čehinju Luciju Šafaržovu. Protivnica Vandevej u četvrfinalu biće prva teniserka sveta, Čehinja Karolina Pliškova.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading